”Benitez får sparken”

FOTBOLL

Enligt italiensk press har president Moratti bestämt sig

Rafa Benitez dagar som Intertränare är räknade.

Enligt La Gazzetta dello Sport kommer spanjoren att få sparken inom kort.

Ersättare?

Tidigare Romatränaren Luciano Spalletti.

Seger i klubblags-VM i helgen och vidareavancemang i Champions League och en stundande åttondelsfinal mot Bayern München.

”Moratti har bestämt sig”

Trippelmästarna Inters höst har inte varit totalt nattsvart men spelet har hackat och kräftgången i ligan har gjort att mästarna nu ligger 13 pinnar (två matcher mindre spelade) bakom serieledande Milan när Serie A går på jullov.

Enligt La Gazzetta dello Sport ska Interpresidenten Massimo Moratti nu bestämt sig för att byta ut Rafa Benitez, som anslöt till klubben från Liverpool under sensommaren.

Benitez har tidigare framfört krav på att han behöver uppbackning av klubbens ledning vilket skulle innefatta nya spelarköp. Krav som president Moratti har vägrat att svara på. Inte heller efter segern i Abu Dhabi gjorde han någonting för att bringa klarhet i hur han ser på Benitez framtid i klubben.

– Jag kommer inte att kommentera den situationen just nu, sa Moratti.

Spalletti hetaste alternativet

I sin måndagstidning basunerar Gazzettan, som vanligtvis har bra ingångar i och källor kring Milanos båda storklubbar, ut budskapet: ”BENITEZ E' FUORI!”

Översatt betyder det ungefär ”Benitez ut” och enligt tidningen ska italienaren Luciano Spalletti, tidigare framgångsrik tränare i Udinese och Roma och nu nykrönt rysk mästare i FC Zenit St. Petersburg, vara huvudalternativet till att ersätta Benitez.

Moratti ska även ha Leonardo, brassen som fick sparken från Milan ifjol, som ett reservalternativ om det inte går att få loss Spalletti.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A