”Hela laget gillar den”

FOTBOLL

Mehmeti hyllar klackens sång – och siktar på MFF:s startelva

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Hyllas av fansen Agon Mehmeti har gjort succé i MFF och leder nu den allsvenska skytteligan (tillsammans med Tobias Hysén), trots att han ännu inte gjort en match från start. Succén har lett fram till att han nu fått en egen hyllningssång av fansen, som gillas även av Jonas Sandqvist och de övriga spelarna.

MALMÖ. Det är årets sång i fotbolls-Sverige:

”Tunn som en rögad ål, ändå så gör han mål, Agon Mehmeti, Agon Mehmeti.”

Nu har han testat rögad ål också, Agon.

– Det var okej. Inte äckligt.

MFFtv Magasin 1910 bjöd på den rödlistade och utrotningshotade läckerheten och Agon åt med visst välbehag.

– Det var väldigt fett. Men jag kommer nog att äta igen i något sammanhang.

Att man i princip måste dricka bäsk till för att spjälka fettet känner han till men sprit är inte aktuellt för den lovande anfallstalangen.

– Nej, det får bli utan.

Fansens sång tycker han om.

– Det är en skön ramsa. Jag gillar den och hela laget gillar den. De sjunger den i omklädningsrummet och efter matcherna går det inte att sova eftersom jag ligger och hör den i huvudet, säger Agon.

Gjort tre mål

Den stora frågan är om det blir aktuellt med spel från start mot Trelleborg. Agon Mehmeti toppar allsvenskans skytteliga med tre mål på två inhopp och Malmös ordinarie topp Edward Ofere är avstängd.

– Fråga Roland Nilsson. Det är tränaren som bestämmer. Jag kan bara försöka visa att jag är värd att få spela från start.

Tre mål på två inhopp – räcker inte det?

– Det har gått riktigt bra för mig men jag måste vara förberedd på både och.

Men det kommer väl till en gräns när inhopp inte är nog längre?

– Klart att det finns en gräns, men jag måste vara så professionell att jag kan ta att få starta på bänken och inte hänga med huvudet för det.

Två klassmål

Agons tid kommer. Den är ju faktiskt här redan nu. Han är allsvenskans hetaste och redan förra året undrade många varför han inte fick chansen från start. Framförallt efter hans inhopp med två riktiga klassmål mot Kalmar.

– Det var väl då många började prata om mig. Men det var min första säsong, jag är fortfarande ung, så det har varit okej.

I dag får han förmodligen spela från start. Nyförvärvet Wilton Figueiredo känner sig fit för spel men försiktige Roland Nilsson väljer troligen att låta brassen starta på bänken.

Mehmeti kommer att spela med gipsad hand eftersom han bröt ett mellanhandsben i matchen mot AIK.

– Jag tänkte inte på det under matchen men efteråt började det värka. Nu har jag inte haft så ont så det ska gå att spela.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF