SUPERETTANDRAMAT

avEmil K Lagnelius

FOTBOLL

Nu ska Stefan Batan kvala in Assyriska till allsvenskan

Foto: Glad Batan.

Assyriska är klart för kval till allsvenskan – efter sanslös dramatik.

– Det var så sjukt att det inte ens går att beskriva med ord, säger Stefan Batan.

Nu hoppas han få möta klubben som ratade honom.

– Jag känner en bitterhet mot Djurgården, jag blev så besviken när jag inte fick vara kvar.

Assyriska åkte till Jönköping med vetskapen att en poäng räckte för att nå allsvensk kvalplats.

Men med tio minuter kvar satte Jönköping 3–2 samtidigt som Assyriskas Södertäljerival Syrianska ledde mot Sirius med 1–0.

– Jag var med i kvalet mot Örgryte för fem år sedan då vi släppte in mål i 91:a minuten. Jag mådde nästan sämre nu och tänkte, det får inte hända igen, säger Batan.

”Inte spelat bra”

Men den här gången hade Assyriska flytet på sin sida. Med bara en minut kvar av ordinarie tid tog Xhevdet Llumnica emot bollen med högerarmen, vände om och fick på en sorkträff. Domaren Antti Kanerva, Olofstorp, valde att låta spelet fortgå och en märklig studs ställde målvakten Alexander Nadj fullständigt.

– Vi har inte spelat speciellt bra på hela säsongen, ändå når vi kval. Det tyder på styrka, säger Batan.

Nu väntar antingen Örgryte, Djurgården eller Hammarby i kvalet till allsvenskan. Stefan Batan har kontrakt med Djurgården till december och är bara utlånad till Assyriska.

”Konstigt möta Dif”

– Det skulle kännas konstigt och speciellt att möta Djurgården i ett kval, men det är så livet är. Assyriska är min moderklubb och jag måste vara professionell, säger Batan som inte sticker under stol med att han är besviken över att Djurgården ratade honom.

– Jag följer Djurgården hela tiden och tycker att det var kul att de vann mot Örgryte. Men jag känner även en bitterhet, jag blev så besviken när jag inte fick vara kvar. Jag hade kunnat hjälpa till och gjort nytta i år när vissa spelare inte har kommit igång. Djurgården har själva satt sig i den här situationen.

Så med Stefan Batan i laget hade Djurgården redan varit klart för allsvenskan nästa säsong?

– Det var absolut inte så jag menade. Men vissa spelare har inte kommit upp i normal standard och då hade jag kunnat komma in och gjort det bättre.

Vilka vill ni möta i kvalet?

– Vi vill såklart ha revansch på Örgryte, men... Oavsett vilka vi möter är vi underdogs och det tycker vi är skönt. Då har vi ingen press på oss.

ARTIKELN HANDLAR OM