Herrlandslaget i fotboll

Kontaktas – efter VM

FOTBOLL

Raiola och Lagrell överens – tror att Zlatan återvänder

Det är lönlöst att försöka övertala Zlatan Ibrahimovic, 28, att ställa upp i svenska landslaget de kommande månaderna.

Det tror både Mino Raiola – och Lars-Åke Lagrell.

– Jag skulle satsa på ett rejält snack med Zlatan efter VM, säger Raiola.

I måndags kväll berättade Erik Hamrén vid sin första presskonferens som Sveriges nye förbundskapten om att den största stjärnan, Zlatan Ibrahimovic, är tveksam till fortsatt landslagsspel.

Hamrén menade dock att han blivit utlovad ett möte med Barcelonaanfallaren innan Ibrahimovic tar sitt definitiva beslut.

”Inte ändrat sig”

Enligt flera personer som Sportbladet pratat med och som har en bra relation till Zlatan Ibrahimovic kan det dock dröja innan svensken tar ett sådant definitivt beslut.

– Jag pratade med Zlatan i dag (läs i går) och han har inte ändrat uppfattning, säger agenten och rådgivaren Mino Raiola till Sportbladet.

– Exakt varför Zlatan känner så här nu vet jag inte. Stora idrottsmän är egensinniga och svåra att förklara ibland. Zlatan vill att det ska ge honom och landslaget något om han ställer upp.

När är rätt tillfälle för Erik Hamrén att kontakta Zlatan?

– Nu är i alla fall fel tillfälle. Efter VM är nog lämpligt. Då borde landslagstränaren veta hur han vill spela och formera laget. Hur han skulle vilja använda Zlatan.

– Kan han (Hamrén) övertyga Zlatan om att han har en idé om hur han kan nå framgång med svenska landslaget med Zlatan i laget – då hoppas jag att Zlatan ställer upp för Sverige igen, säger Raiola.

Svenska Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell är inne på samma tankar som Zlatans rådgivare.

– Jag drar slutsatsen att Zlatan inte vill spela mot Italien för att han har ett tufft spelprogram, är halvskadad och vet att han skulle häcklas av Interfansen.

Tar ny kontakt

– När det inte är en tävlingsmatch är det bättre att Zlatan stannar hemma och rehabiliterar sig. Han gör nog likadant vid en landskamp i mars.

Behöver ni klara ut de här senaste dagarnas turer med Zlatan?

– Erik kommer ta kontakt med Zlatan igen. Men det är inget som det är bråttom med. Det finns gott om tid sedan för Erik att prata ut med Zlatan.

– Jag vet att Zlatan känner en stolthet att representera Sverige och att vara lagkapten. Jag tror att han ställer sig till förfogande till tävlingslandskamperna nästa höst, säger Lagrell.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Herrlandslaget i fotboll

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll