Ljungberg i centrum på Highbury

FOTBOLL

Ordnade en straff, utvisning och hade friläge - men inget mål

Arsenals stjärna Fredrik Ljungberg fick göra skäl för lönen i hemmamötet mot Birminghamn i Premier League i kväll.

Redan i första halvlek ordnade han en utvisning för Brimingham och straff för Arsenal, som vann med 1-0.

Matchens hjälte – och syndabock – var Birminghams målvakt Maik Taylor som måste gjort en av sina bästa matcher någonsin – kryddad med en ordentlig och matchavgörande miss.

Taylor räddade Robert Pires i och för sig lama straff, men även Ljungbergs friläge i 50:e minuten. Det var på en frispark som började djupt ner på Arsenals planhalva efter en misslyckad Birminghamattack. Ljungberg skickar blixtsnabbt upp bollen till Jose Antonio Reyes, som rusar ifrån sin bevakning och lägger ett snyggt och välavvägt pass tillbaka till Ljungberg, som får på ett hårt och högt direktskott bara några meter från mål. På något sätt får Maik Taylor upp händerna och räddar.

Likadant fem minuter senare när Pires får ett friläge i målområdet. Återigen står Taylor där, välplacerad. Även Reyes får sin chans i friläge mot Taylor, men resultatlöst.

I åttionde minuten förbyts Biminghammmålvaktens triumftåg på en sekund till förnedring. Robin van Persie, inbytt mot Pires i 70:e minuten, skjuter ett pressat skott som touchar på Birminghamförsvararen Stephen Clemence. Bollen studsar retsamt över den liggande Taylor som kanske borde ha hunnit få upp en hand.

En tillfällighet, en slump och ett misstag som avgjorde matchen till Arsenals fördel.

Robert Triches

ARTIKELN HANDLAR OM