Så satsar AIK mot allsvenskan

FOTBOLL

Minst sex förstärkningar.

Det är vad AIK vill ha inför återkomsten till allsvenskan.

– Vi behöver åtminstone två nya spelare i varje lagdel, utom på målvaktssidan, säger klubbens värvarbas Stefan Söderberg.

Den vanligtvis så pratsamme Söderberg är förtegen när det gäller kommande spelarköp nu när det är klart att AIK spelar i allsvenskan nästa år efter 2–1-segern mot Västerås SK.

– Klart man har i bakhuvudet en del spelare man vill ha. Men ingenting är klart, säger han.

– Vi ska sätta oss ner om en vecka och diskutera hur vi ska ha det med spelartruppen. Jag vet inte hur mycket pengar vi har till spelarköp ännu.

Flera spelare har det dock surrats rejält kring. Det är uppenbart att Assyriskas offensiva talang Stefan Batan vill till AIK. Han och klubben tolkar dock kontraktet olika. Batan hävdar att hans kontrakt går ut efter säsongen, Assyriska att han har ett år kvar.

Gif Sundsvall anfallare och U21-landslagsman Mikael Dahlberg – som ju tränaren Rikard Norling haft hos Giffarna tidigare – och Väsbys mittback Daniel Arnefjord är andra heta namn. Liksom Johan Mjällby, som har skrivit på ett amatörkontrakt med sin gamla klubb men har svåra knäproblem och är ett mycket osäkert kort.

Fyra spelare har kontrakt som går ut efter den här säsongen – Daniel Hoch, Göran Marklund, Gabriel Petrovic och Daniel Tjernström. Söderberg vill inte uttala sig om vem eller vilka som erbjuds nya kontrakt, men Tjernström lär ligga bra till.

Återinträdet i allsvenskan innebär dyrare spelartrupp.

– Inte nödvändigtvis när det gäller övergångar, men lönerna går ju upp, säger Söderberg.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan