ÖSK vill stoppa Furuseth Olsen från allsvenskt spel

FOTBOLL

Anser sig fortfarande äga norrmannen

Stockholm (TT)

Örebro vill stoppa Petter Furuseth Olsen från allsvenskt spel.

Klubben hävdade i ett pressmeddelande under fredagen att norrmannens övergång till Hammarby är ogiltig.

Furuseth Olsen skulle således tillhöra ÖSK och därmed inte få spela fotboll i Hammarby.

Tvisten tog sin början i september 2004 då Furuseth Olsen lämnade Örebro för spel i Hammarby. Norrmannen hade då kontrakt med ÖSK fram till och med november 2006 och skulle få ersättning från Örebro två gånger per år under den tiden.

Svenska Fotbollförbundets skiljenämnd avgjorde tvisten till Furuseth Olsens fördel och Örebro blev skyldiga att betala 760000 kronor jämte ränta till spelaren.

Örebro ansåg dock att ersättningen förhandlats bort när Furuseth Olsen skrev på för Hammarby – Stockholmsklubben ska nämligen ha åtagit sig att lösa ÖSK från skulden. När Furuseth Olsen i år krävde pengar av Örebro ska övergången ha blivit ogiltig och norrmannen tillhör således Örebro, resonerar ÖSK.

Hammarby förnekar

– Hela syftet med övergången var ju att Hammarby skulle reglera det ekonomiskt så att Petter inte hade något krav på ÖSK. Därför skrev man det i avtalet, att om han riktar det kravet så är övergången inte giltig, säger ÖSK:s advokat och styrelseledamot Dennis Dicksen till TT.

Dicksen vill att Hammarby ersätter Örebro för de 760000 kronor klubben blev skyldig att betala Furuseth Olsen.

– Vi vill ha täckning för de kostnader vi lagt ut som vi inte skulle behöva lägga ut, säger han.

Örebro hävdar att Petter Furuseth Olsen varken får spela matcher i Hammarby eller säljas vidare, vilket rykten på senare tid gjort gällande.

Men Hammarbys vd Henrik Appelqvist är av en annan åsikt:

– Petter är en officiellt registrerad spelare för Hammarby fotboll och så länge han är det ämnar vi använda honom, säger han till TT.

Förhandlar vidare

I och med att Furuseth Olsen varit registrerad för Hammarby finns ingen risk för att klubben skulle drabbas av poängavdrag eller någon annan form av retroaktiv bestraffning.

– Enligt förbundets regler har Furuseth Olsen tillhört Hammarby sedan 2004. Därom råder inga tvivel. Så någon bestraffning är uteslutet, säger Appelqvist.

Att Furuseth Olsen personligen skulle bli återbetalningsskyldig utesluts av Appelqvist:

– Han kan enligt min bedömning inte få betala tillbaka pengarna. Frågan är ju om vi ska betala tillbaka något av summan. Där är vår uppfattning av naturliga skäl skild från Örebros, säger han.

Mer än så vill inte Appelqvist utveckla saken utan hänvisar till att klubbarna har olika uppfattningar men att de ska försöka lösa tvisten snabbt utan rättsliga åtgärder.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM