Freddies glädjebesked: ”Det kändes jättebra”

Foto: Belastade hårt Fredrik Ljungberg är tillbaka i träning. På onsdagen var Arsenal-stjärnan tillbaka i gruppträning med de övriga i landslaget.
FOTBOLL

Här är beskedet svenska fotbollsfans väntat på.

Fredrik Ljungberg är tillbaka i träning.

På onsdagen gjorde Arsenal-stjärnan nästan ett fullt pass tillsammans med den övriga truppen på Råsunda.

– Det kändes jättebra, väldigt positivt, sa Ljungberg efteråt.

Foto: Frågan nu är om Lasse Lagerbäck kommer att matcha ”Freddie” i VM-genrepet mot Chile på fredag. Ljungberg själv flaggar för att han är sugen på spel.

Med tio dagar kvar till Sveriges VM-premiär mot Trinidad & Tobago har skadeläget ljusnat betydligt. Förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Roland Andersson hade på onsdagen för första gången Fredrik Ljungberg med i den gemensamma träningen.

Fotskadade Ljungberg har sedan samlingen på Gotland i förra veckan bara ägnat sig åt träning på egen hand, men när landslagets runt lunchtid i dag sprang ut på Råsunda fanns Arsenal-stjärnan med.

Efter att första ha joggat vid sidan av planen gick Ljungberg senare in och deltog med hård belastning i de olika spelövningarna. Strax före slutet av passet tog ”Freddie” sina extraskor och klev av nationalarenan, men efteråt skickade han positiva signaler.

– Det kändes jättebra, allt är jättepositivt.

Påverkas din matchform av en vecka utan träning?

– Nej, det är väl mer att det kan vara positivt...jag brukar vara ganska vass efter ett litet uppehåll. Det ska snarare vara att jag är ännu fräschare och mer ”sharp”, som man säger i England.

Har det varit jobbigt att bara gå vid sidan om, är det lätt att man misströstar?

– Nej, jobbigt tycker jag inte att det är – men jag kan säga att jag hatar gymmet. Jag tycker inte att det är så kul direkt.

Du är inte orolig över att missa en VM-premiär?

– Nej, inte alls.

Samtidigt som signalerna är positiva är stjärnmittfältaren minst lika tydlig med att han nu är trött på frågor om sin fysiska status.

– Jag har aldrig haft en så lång viloperiod tidigare med den här foten, så jag ser fram emot VM nu...vi pratar om VM i stället.

Frågan nu är om Lasse Lagerbäck kommer att matcha ”Freddie” i VM-genrepet mot Chile på fredag.

Ljungberg själv flaggar för att han är sugen på spel.

Ser du fram emot Chile också?

– Vi får se litegrann här, men det är mycket möjligt att jag lirar lite.

Hur viktigt är det att du spelar mot Chile?

– Det spelar väl egentligen ingen större roll på sätt, jag vet att jag är i form – men samtidigt kan det vara skönt att spela litegrann.

Ljungbergs ovilja att snabbt avfärda skadefrågorna öppnar dock fältet för spekulationer:

Har han ondare än vad han vill tala om?

Lagerbäcks något svävande svar om Chile-matchen lugnar inte läget helt.

- Händer inget oförutsett är han med. Vi utgår från det i dagsläget och sen får vi se hur det utvecklar sig. Den här vilan har varit perfekt för honom, säger Lagerbäck.