FIASKO-FAJTEN

FOTBOLL

Olof Mellberg och Fredrik Ljungberg i nytt storbråk efter 0-0 i VM-premiären: "De skrek åt varandra"

Foto: HÄR RÖK DE IHOP I omklädningsrummet efter 0–0-matchen mot T & T bråkade stjärnorna Fredrik Ljungberg och Olof Mellberg.

BREMEN

Fredrik Ljungberg sitter i omklädningsrummet när en mycket besviken Olof Mellberg passerar Arsenalspelaren och fäller en kommentar i farten.

Ljungberg svarar och ett högljutt bråk inleds blixtsnabbt mellan superstjärnorna.

- Det var en dispyt, inget handgemäng, säger presschefen Thomas Saleteg.

Foto: STJÄRNORNAS KRIG II Lagkaptenen Olof Mellberg och Fredrik Ljungberg tycks inte gilla varandra. Två bråk har nu avslöjats mellan de två stjärnorna. Bilden ovan är tagen under VM-kvalmatchen mot Kroatien (förlust 0–1) i september 2004.

Det svenska 0-0-mötet med VM-debutanten Trinidad och Tobago skapade kraftig irritation och stor besvikelse i det svenska landslaget.

Redan i pausen var Zlatan Ibrahimovic och Tobias Linderoth inblandade i en het ordväxling framför tv-kamerorna. När domaren Shamsul Maidin blåser för full tid strax före klockan åtta på lördagkvällen på Westfalenstadion i Dortmund är upprördheten över 0-0-resultatet mycket stor hos de svenska spelarna.

Fredrik Ljungberg är en av de första att lämna planen. Olof Mellberg en av de sista.

Enligt Sportbladets olika källor sitter Ljungberg redan i omklädningsrummet när flera spelare kommer in och Mellberg passerar.

Tillsagda att lugna sig

Lagkaptenen säger då något i förbifarten som Ljungberg reagerar och svarar på.

- Det blir ett högljutt gräl. De står och skriker på varandra, säger en källa till Sportbladet.

Bråket handlade om en matchsituation och lagkompisar fick gå emellan för att lugna Ljungberg och Mellberg.

Presschefen Thomas Saleteg bekräftar:

- Det hände precis när de kom in omklädningsrummet. Det var en kort och hetsig diskussion om någon matchsituation men de blev tillsagda att lugna ner sig, säger Saleteg och lägger till:

- Rent generellt kan man säga att det var halvgrinigt mellan spelarna när vi lämnade planen. Men det är väl naturligt när man förlorat, då är det inga muntra miner.

TV4 rapporterade sent i går kväll att "smockan hängde i luften" vid bråket.

- Jag kan direkt dementera att det varit handgemäng. Det var en dispyt mellan Fredrik Ljungberg och Olof Mellberg och ytterligare någon eller några spelare, säger Saleteg.

Det är inte första gången Ljungberg och Mellberg råkar i luven på varandra. Vid VM i Japan för fyra år sedan hamnade de båda i ett regelrätt slagsmål med varandra på träningsplanen.

Många långbollar

Bara för några dagar sedan, under träningen i Bremen inför Trinidadmatchen, tacklade Mellberg Ljungberg kraftigt. Mellberg bad då om ursäkt direkt ute på träningsplanen.

En stund efter det högljudda grälet med Olof Mellberg under lördagskvällen intervjuades en nyduschad och ombytt Fredrik Ljungberg av TV4:

- I första halvlek så satte dom upp sin ena anfallare och lät då Mellberg ha bollen som spelfördelare som Trinidad ville ha det. När vi då tog lite lång tid på oss och vi slog dom långa bollarna så låg han 202 cm (Lawrence) och vann ganska mycket i luften. Det blev mest andrabollar vi fajtades om, sa Ljungberg.

- Vi kanske skulle försökt på något annat sätt att få in den på vårt mittfält.

Om det var den typen av kritik från Ljungberg som fick Olof Mellbergs stubin att tända är oklart.

"Bra med en spark"

Men i går eftermiddag kommenterade vänsterbacken Erik Edman spelarnas gester mot varandra i samband med T&T-matchen.

- Det kan vara bra att ge varandra en spark i häcken ibland. Sedan får det inte gå till överdrift heller.

I natt förmedlades det ut en officiell kommentar från förbundskaptenen Lasse Lagerbäck om bråket mellan Ljungberg och Mellberg:

- Det var en dispyt som kan uppstå i ett omklädningsrum när folk är besvikna, säger förbundskaptenen.

ANDRA STORA LANDSLAGSBRÅK GENOM ÅREN

Läs också: