”Fejkshejk”-skandalen blev Svennis fall

FOTBOLL

”Jag har inte tagit några beslut, jag lyssnade bara på vad folk sa åt mig”

Sven-Göran Eriksson antyder nu för första gången öppet att han fick sparken som engelsk förbundskapten.

”Fejkshejk”-skandalen blev hans fall.

– Jag har inte tagit några beslut. Jag bara lyssnade på vad folk sa åt mig att göra, säger Eriksson.

Foto: Scanpix
Tvingades gå. Sven-Göran Eriksson tvingades bort från jobbet som engelsk förbundskapten efter ”fejkshejk”-skandalen – det antydde ”Svennis” själv vid en presskonferens i dag.

Uppladdningen inför Englands träningslandskamp mot Uruguay i morgon är första gången som den engelska truppen är samlad efter den uppmärksammade ”fejkshejk”-skandalen, som i slutet av januari ledde fram till att Svennis och det engelska fotbollsförbundet offentliggjorde att parterna går skilda vägar redan efter sommarens VM-slutspel.

Spelarna – med Svennis allierade David Beckham i spetsen – uttrycker fortfarande sitt stöd för svensken.

– Ingen av spelarna tycker illa om managern. Det var en svår situation, och oavsett om du håller med om beslutet eller inte, så har det hänt och vi måste gå vidare. Spelarna står bakom honom som tränare och som person, säger Beckham.

Spelarna ställer in sig i ledet

Även mittfältsstjärnan Steven Gerrard ställer in sig i ledet.

– Jag tycker att vi känner vår förbundskapten riktigt väl, vi har jobbat länge med honom nu. Vi vet hur gärna han vill vinna VM och jag tror inte att relationen till spelarna har påverkats av det som hänt.

I ett kontroversiellt uttalande på presskonferensen hävade Svennis plötsligt att överrenskommelsen mellan honom och FA inte alls var ömsesidig, som tidigare varit den officiella versionen.

På en fråga om Eriksson skulle kunna ändra sig och stanna längre som förbundskapten, svarade Svennis:

– Om jag skulle kunna ändra mig? Jag har inte tagit några beslut. Jag bara lyssnade på vad folk sade åt mig att göra. Så det hänger inte på mig. Men det är okej, nu vet alla vad som kommer att hända fram till den första augusti. Efter det vet jag inte vad som kommer att hända, gällande min egen framtid.

Svennis vill helst se sin efterträdare namngiven redan före VM, en diskussion som lagkapten David Beckham helst vill slippa bli inblandad i.

– För att vara ärlig så har jag ingen känsla för när det ska offentliggöras. Det är inte alls upp till mig eller spelarna och vi får inte tillåta att det blir ett störningsmoment, säger Beckham.

VM-bygget börjar på allvar

Mot Uruguay börjar Svennis VM-bygge på allvar – med flera intressanta test:

Michael Owens benbrott öppnar för anfallarna Darren Bent och Jermain Defoe att visa upp sig.

I försvarslinjen slåss John Terry och Rio Ferdinand om Svennis gunst, med både Sol Campbell och Jonathan Woodgate på frånvarolistan.

– Det är en chans att skicka ett budskap till ”Sven”. Varje gång jag blir kallad till landslaget är det ett stolt ögonblick som jag ser fram emot. Vi jobbar hårt, tränar hårt och försöker imponera på bossen, säger Terry.

Chelseamittfältaren Frank Lampard skadade sig på dagens träning, vilket öppnar upp i truppen för Tottenhams Michael Carrick. Lampard reste omedelbart hem till till London, med känningar i baksidan av låret.

– Han blev omedelbart struken ur truppen av vår läkare, vi vill inte ta några risker, sade en presstalesman för engelska fotbollsförbundet.

FOTNOT. Svennis har meddelat att de spelare som har Champions League att tänka på inte kommer att spela hela matchen.