Supermötet på superstadion

FOTBOLL

Zlatan och Juventus intar Allianz Arena

Foto: David Trezeguet och Juventus värmer upp på Allianz Arena i München.

Det blir supermötet på superstadion.

I kväll intar Zlatan Ibrahimovic och hans Juventus nya Allianz Arena.

En stadion som Bayern München hoppas få fördelar av.

– Jag tror inte att spelarna påverkas, säger Fabio Capello.

Obesegrade och till synes oövervinnerliga. Juventus har ett järngrepp om serie A och har inlett perfekt även i Champions League. Men ikväll väntar en verklig utmaning för Zlatan Ibrahimovic och hans lagkamrater.

– Vi mår bra både fysiskt och psykiskt och har spelat bra. Men den här matchen kan inte jämföras med dem vi spelat hittills, säger Fabio Capello.

Massivt medieuppbåd

Han talade i går inför ett massivt medieuppbåd. De tyska reportrarna ställde många frågor om vilken betydelse kvällens matcharena, Allianz Arena har.

Öppningsmatchen i VM nästa år spelas på stadion som är ett högteknologiskt monster som kan skifta i färg beroende på vilket lag som spelar där. I kväll blir det rött och Juventus kommer att känna av trycket.

– Utan löparbanor, som är fallet på den här nya stadion, kommer publiken närmare och då känner Bayern mycket mer av stödet från hemmapubliken, säger Capello men tillägger:

– Jag tror inte att spelare med internationell erfarenhet låter sig imponeras.

Capello är mer imponerad av Bayern Münchens spelfacit under hösten, som mäter sig med hans eget lags.

Bättre defensivt

– Bayern i år är mycket vaknare defensivt och har bara släppt in fem mål de senaste matcherna. Det här är en mycket viktig match för båda lagen som som

bådadera har fulla poäng. Viktig för tabellen likväl som avancemanget i Champions League, sa Capello på presskonferensen.

Zlatan Ibrahimovics lagkamrat Alessandro Del Piero instämde:

– Prestigen och kvaliteten hos våra motståndare, både som klubb och lag, gör detta till ett verkligt stormöte på den splitternya arenan.

Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM