Lucic slutar i Blågult

FOTBOLL

”Det är dags att sätta stopp”

GÖTEBORG

VM i Tyskland blir sista mästerskapet för minst tre av landslagets spelare – Teddy Lucic, 32, Niclas Alexandersson, 33, och Marcus Allbäck, 32.

– Det är dags att sätta stopp då, säger Lucic.

Foto: Efter VM lägger slutar Teddy Lucic i landslaget.

Teddy Lucic blev blixtinkallad till VM-truppen sommaren 1994 när Janne Eriksson gick sönder precis före turneringens början. Och även om den riktiga debuten skedde först året efter så är Teddy Lucics landslagskarriär lång – och snart slut.

– Har jag chansen att komma med i VM-truppen nästa år så satsar jag på det, men sen är det dags att runda av, säger han.

Nästa säsong kan bli en av de mest hektiska någonsin för Häckenspelaren. Rekordtidig start av allsvenskan första veckan i april, VM, och sen fortsättning av allsvenskan in i november.

– Vi får hoppas att kroppen pallar. Men nu känner jag mig pigg i alla fall, även om man aldrig vet vad som händer.

Lucic inte ensam

Lucic, 32, blir kanske inte ensam om att säga adjö till landslaget efter VM. Även Niclas Alexandersson, 33, och Marcus Allbäck, 32, ser slutet på sin tid i blågult.

– Man ska aldrig säga aldrig, men rent realistiskt blir VM förmodligen en avslutning för mig. Mitt kontrakt med IFK Göteborg går ut nästa höst, och längre än så har jag inte funderat, säger ”Alex”.

Allbäck, i går målskytt för sitt FC Köpenhamn, är inne på samma spår.

– Om jag kommer med till VM så blir det mitt sista slutspel med landslaget. Jag har svårt att se att jag skulle vara med två år senare igen.

– Men jag har inte tagit något beslut om att sluta i landslaget efter VM. Det får jag se då. Just nu känner jag mig fräsch i kroppen, säger han.

Vad gör Henke?

Dessutom är det osäkert om vad Henrik Larsson har för framtidsplaner.

Efter VM i Japan och Sydkorea meddelade ju Henke att han skulle sluta i landslaget. Men han ångrade sig.

Nästa höst fyller Larsson 35 år.

Henrik Lundgren, Michael Wagner