Gör mååååååååål!

FOTBOLL

Sverige möter England i fotbolls-VM och läsarna kommer med förslag på hur Sverige ska kunna ta hem segern i kväll.

Österbottning tycker att frågan om hur vi skall vinna över England är mycket enkel: ”Gör fler mål!!!”

Kungen vill se ett Sverige som spelar grym anfallsfotboll:

”3-4-3-spel! Ahlbäck-Henke-Rosenberg på topp, så löser det sig!

Tommy Gidlöv tycker att det är dags för ett nytt tänk: ”Få grabbarna att skjuta mer. Sluta med traditionellt dribblande in på mållinjen.”

Fria ytor

Martin 15 skriver att det är viktigt att inte låta England ta kontroll över bollen: ”Man måste hålla dem på ett bra avstånd och ha koll på de fria ytorna som England utnyttjar!”

Mister Rosengård vill att Sverige ska säkra mittfältet: ”4-5-1 med Linderoth och Källström som balansspelare, Ljungberg-Svensson-Chippen på de offensiva mittfältsplatserna och allas våran Henke däruppe!”

Vill se Chippen spela

Lars Åkesson vill se ett offensivt spel: ”3-4-3, Alex, Mellberg, Edman - Jonsson, Källström, Linderoth, Ljungberg - Elmander, Larsson, Rosenberg.

Lars menar att det är tråkigt att inte Chippen får spela, eftersom han har varit bäst i Sveriges lag, så här långt.

Rasmus Svensson tycker Chippen har gjort två riktigt bra matcher: ”Det Chippen har visat borde inte bytas ut mot Jonson! Chippen har visat viljan han har velat spela! Så jag säger – låt Chippen spela!”

Sätta sig i respekt

Bosse Carlson vill att Sverige ska ligga på gränsen till det otillåtna redan från början. Och sätta sig i respekt hos de engelska divorna: ”Ligg tätt på dem hela tiden. Det måste göra ont i engelsmännen. Resolut från början till slut.”

Enligt Abshir Ahmed måste Sverige ta initiativ direkt från matchstart och visa att de inte tänker backa för någon: ”Sverige måste rulla fler bollar och låta Källström avfira bössan.”

Spela boll!

”Bollen är ju rund! Heja Sverige!, skriver pipen!