Maradona jublade över 2-1-vinsten

FOTBOLL

Lyckligast i Hamburg efter Argentinas seger var legendaren Diego Armando Maradona.

Stjärnan jublade ikapp med resten av publiken när laget slog Elfenbenskusten med 2-1.

Foto: Maradona.

Tevez, Messi, Aimar. Alla har de pekats ut som Maradonas efterträdare. Alla satt de på bänken.

I Hamburg fick legendaren se den som kanske kommer närmast att kunna kallas efterträdare, briljera. Juan Roman Riquelme låg bakom det mesta i Argentina.

Inför VM pekade Maradona själv ut honom som den allra viktigaste i dagens argentinska landslag och mittfältaren svarade med en närmast perfekt prestation.

Först slog Villarrealstjärnan en frispark som Elfenbenskusten inte fick undan. Bollen damp ner framför Crespo som gjorde 1-0.

Då ställde sig Maradona upp på läktaren, viftade med sin halsduk och vrålade av glädje.

Tempofull match

Men det skulle bli bättre. Efter 38 minuter slog Riquelme en perfekt passning till Saviola som löpte sig fri och lade in bollen under Tizie i afrikanernas mål.

Maradona själv gjorde sitt sista framträdande vid VM 1994 i USA. Sedan dess har det gått utför för både honom och Argentinas landslag.

Men när Maradona visade upp sig under matchen såg han friskare och smalare ut än på länge. På väg ut från matchen omfamnades han av en kvinnlig supporter.

Maradona fick se en tempofylld match, där Argentina tog ledningen men backade hem i andra. Det höll på att straffa sig. Drogba reducerade i 82 minuten, men några fler riktigt heta lägen kom inte.

- Vi har inte uppnått någonting ännu, men det var viktigt att starta turneringen med att ta tre poäng, säger Juan Pablo Sorin, lagkapten.

Petter Maaherra