Waehler: "Inte nöjd med situationen"

Blåvitt-backen talar ut

Kjetil Waehler
Kjetil Waehler

Kjetil Waehler ville hem till Norge - IFK Göteborg vägrade släppa honom.

Nu talar mittbacken ut om sin situation i Blåvitt.

– Den är inte direkt ideal, säger han till norska VG.

Fyra dagar innan transferfönstret stängde blev IFK Göteborg kontaktade av den norska ligafyran Strömgodset. De uttryckte sitt intresse för 38-årige Kjetil Waehler, och mittbacken själv vände sig till Blåvitts ledning för att få övergången beviljad. Han betonade att familjen ville flytta tillbaka till Oslo, och innanför de blåvita styrelsemurarna rådde delade meningar innan beslutet fattades: Waehler fick ett nej. Han blev kvar och satt på bänken i 0-3-förlusten mot Malmö.

– Jag är självklart inte nöjd med situationen, den är inte direkt ideal. Nu får jag lägga besvikelsen bakom mig, fortsätta jobba vidare och hoppas att tränaren tar ut det bästa laget, säger Waehler till norska VG.

"Utgår från hans kontrakt"

Att Waehler bänkades senast ser han som ett resultat av den senaste tidens ”fram och tillbaka”. Mittbacken debuterade i Norges landslag i augusti 2005 och har representerat bland andra Lyn, Vålerenga och Wimbledon. När transferfönstret öppnar igen kan Strömgodset bli nästa klubb på meritlistan. IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre hänvisar till kontraktet på frågan om Waehler blir kvar efter sommaren.

– Jag utgår från hans kontrakt och det sträcker sig 2014 ut. Kjetil har spelat de flesta matcherna under sin tid här och varit en viktig spelare för oss, säger Stahre till VG.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN