”Jag vet inte om jag vill gå dit igen”

Nioåriga Liam träffades av en bengal i huvudet: ”Såg nästan bara maskerade män”

Nioåriga Liam träffades av en bengal i huvudet under stormötet.

Nu berättar han själv om mardrömmen på Friends Arena.

– Jag älskar fotboll, men jag vet inte om jag vill gå dit igen, säger han till DN.

Dagen efter tragedin i Helsingborg där en djurgårdssupporter misshandlades till döds urartade stormatchen mellan AIK och IFK Göteborg på Friends Arena.

Stolar sattes i brand och en nioårig pojke träffades av en bengal i huvudet. Uppgifterna bekräftades av polisen, men Göteborg säkerhetsansvarige Tommie Elgestål förnekade att det skulle ha hänt.

– Det har inte ramlat ner någon bengal på någon pojke, sa Elgestål till Sportbladet.

”Blir arg”

Men nu berättar nioåriga Liam Rehak sin historia. Han och pappan Peter Rehak stod på familjeläktaren, två våningar under IFK Göteborgs klack, när bengalerna tändes.

– Jag minns att det var mycket rök, Liam hostade en hel del och vissa barnfamiljer flyttade på sig när klacken började tända sina bengaliska eldar. När vi tittade upp mot dem såg vi nästan bara maskerade män innan vi bländades av ljuset från eldarna, säger Peter till DN.

Liam hade en keps på sig och enligt polisen var det den som gjorde att han klarade sig oskadd. Men om det blir någon mer fotboll för nioåringen i framtiden är osäkert.

–  Jag älskar fotboll, men jag vet inte om jag vill gå dit igen. Kanske att jag skulle kunna gå med på en lugnare match. Jag blir arg när jag tänker på det. Varför gör de så här?, säger han.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN