Rosenberg klar för Malmö FF

FOTBOLL

Ansluter till träningslägret i Florida

Drömaffär för Malmö FF - drömaffär för Markus Rosenberg.

Enligt uppgifter till Sportbladet får 31-åringen åtta miljoner kronor i sign on.

– Det var viktigt att känna hur de kände, att de verkligen ville ha hem mig, säger Rosenberg till Sydsvenskan.

Rosenberg flyttade till West Bromwich för ett och ett halvt år sedan. Men den 31-årige anfallaren har fått skralt med speltid under sin tid i Premier League-klubben.

Först bekräftade Rosenberg att han brutit sitt avtal med WBA. Sedan meddelade Malmö FF att anfallaren var på väg till lagets träningsläger i Florida.

– Jag är glad att Malmö vill ha mig och känner att läget är bra. Vi har ett grymt slagkraftig lag med många unga spelare. Fattas det någonting så är det väl lite erfarenhet och där kommer jag in i bilden. Det känns som ett lag som kan slåss om ett SM-guld och med lite tur i lottningen även hävda sig ute i Europa, säger Markus Rosenberg till Sydsvenskan.

”Verkligen ville ha hem mig”

MFF har arbetat hårt för att locka hem Rosenberg. Efter ett möte med sportchefen Daniel Andersson och tränaren Åge Hareide hade anfallaren en bra känsla i kroppen.

– Det var viktigt att känna hur de kände, att de verkligen ville ha hem mig, säger han.

31-åringen ska genomgå en läkarundersökning med MFF innan han skriver på ett treårskontrakt med klubben.

– Åge har varit positiv hela vägen. Det känns väldigt bra. Han är den spelaren som han varit ute efter. Det ger oss flexibilitet och en annan dimension att få in en erfaren spelare med hög klass, säger Daniel Andersson till Sydsvenskan.

Får åtta miljoner kronor

Men det är inte bara en drömaffär för MFF. Enligt uppgifter till Sportbladet får Rosenberg åtta miljoner kronor i sign on, och uppges få en månadslön kring 100 000 kronor i månaden.

– Förväntningarna är säkert höga. Så har det alltid varit. Det är du van vid som fotbollsspelare. Jag har ändå varit utomlands i nio år. Det krävs att man presterar veckan ut och vecka in, säger anfallaren.

Rosenberg har gjort fyra framträdanden för WBA den här säsongen, ett från start. Anfallaren hade 18 månader kvar på kontraktet med Premier League-klubben när parterna valde att gå skilda vägar.

Rosenberg lämnade MFF 2005 och har sedan dess lirat för Ajax, Werder Bremen, Racing Santander och WBA. Anfallaren är överens med Skåneklubben om ett treårskontrakt.

ARTIKELN HANDLAR OM