Fotboll

Klart: Mehmeti flyttar till Portugal

Av: 

Fredrik Jönsson

FOTBOLL

”Jag ville börja om på nytt”

Agon Mehmeti, 23, lämnar Italien för Portugal.

Anfallaren har skrivit på ett låneavtal med SC Olhanense.

– Det känns bra. En bra liga, en bra lösning, säger Mehmeti till Sportbladet.

Han lämnade Malmö FF för Palermo i januari 2012. Efter ett halvår på Sicilien lånades han ut till serie B-klubben Novara där det blev sex mål på 23 matcher.

Palermo ramlade ner i serie B förra säsongen och inför 2013/2014 plockade klubben in förre mittfältskrigaren Gennaro Gattuso som tränare. Men Mehmeti får inte spela under honom den kommande säsongen.

”Vill inte tillbaka”

Tidigare i dag flög 23-åringen till Portugal och har nu skrivit på ett säsongslångt låneavtal med SC Olhanense, som slutade på 14:e plats i ligan i fjol.

– Det känns bra, en bra lösning, en bra liga. En liga som rankas väldigt högt upp och när det är en högstaliga är det väldigt intressant. Det har varit upp och ner ett tag och de har väntat på ett sista besked från mig, de har visat intresse väldigt, väldigt länge, säger Mehmeti.

– Jag har inte haft kontakt med klubben utan agenten Alberto Fontana har skött den biten, jag känner mig väldigt nöjd, jag ville börja om på nytt.

Vad vet du om klubben?

– Jag vet faktiskt inte så mycket. Jag vet att de verkligen försöker satsa och har bytt ut mer än halva laget. De har ny ägare, ny sportchef och ny tränare. Det är mycket nytt och de verkar satsa.

Mehmeti hade problem med knäet när han var utlånad till Novara. Nu känns det bättre.

– Det gäller att komma igång så fort som möjligt. Jag har missat lite, men hållit igång på egen hand. Än så länge känns det bra, säger han.

”Har studerat honom”

Det handlar om ett lån under säsongen 2013/2014, det finns ingen köpoption inbakad i kontraktet.

– Det är sportchefen Igor Campedelli, före detta presidenten i Cesena, och tränaren Abel Xavier som ville ha hit Agon. Båda har studerat honom och gillat vad de har sett, säger Mehmetis rådgivare Fredrik Strauss till Sportbladet.

– Campedellis intresse för Agon väcktes när han gjorde tre mål mot Cesena förra säsongen.

I morgon genomgår Mehmeti de medicinska undersökningarna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vi firar 13 rätt – 34 gånger i år! Rygga Sportbladets andelssystem på Europatipset | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!