Almebäck: ”Jag var en katastrof”

FOTBOLL

Svensken sågar sig själv efter förlusten

Michael Almebäck, 25, hade en tung afton när hans Bröndby förlorade 3-1 hemma mot FC Köpenhamn i ett toppmöte den danska Superligan.

Efter matchen sågade han sig själv – ordentligt.

– Jag var en katastrof, konstaterar svensken.

Foto: Michael Almebäck.

Trean och fyran i Superligan spelade en viktig match i jakten på suveräna serieledaren Midtjylland, och hemmalaget drog det korta strået.

Efter matchen tog Bröndbys enda svensk på sig ansvaret.

– Jag var en katastrof, och FCK var mycket bättre än oss. Vi har för många spelare som inte kommer upp på sin normala nivå, säger Almebäck till Ekstrabladet.

Den svenske back gick bort sig ordentligt vid FCK:s 3-1 mål. Bortalaget skickade en till synes ofarlig boll i djupled, och Almebäck såg ut att ha kontroll på situationen. Men en grov misstajming innebar att Igor Vetokele kunde springa ner och göra sitt andra mål för matchen.

– Bollen studsar och jag tror att jag har kontroll på honom, men så kommer han förbi ändå, säger Almebäck.

Tappar i jakten

Ekstrabladet: Är det din sämsta match för Bröndby?

– Ja, det är inget tvivel om det.

Svensken flyttades in som mittback från sig högerbacksposition kort innan matchstart efter att Khalid Boulahrouz blivit skadad. Där bildade han mittlås med Dario Dumic.

– Vi har nästan aldrig spelat med varandra där inne, så det kan givetvis ha spelat in. Men jag vill också säga att Dario spelade betydligt bättre än mig.

FCK:s seger innebär att man är sex poäng bakom Midtjylland på 33 poäng. Bröndby är alltjämt 9 poäng bakom serieledaren.

Almebäck flyttade till Bröndby från belgiska Club Brügge inför säsongen.