Poyet hotar att avgå

avEmil Berglund

Får han inte de spelarna han vill ha lämnar han

Gustavo Poyet

Han har gett nedflyttningskandidaten Sunderland hopp genom två segrar på sina fyra matcher som manager för klubben. Men nu hotar Gustavo Poyet att avgå om han inte får som han vill.

– Om en spelare inte är rätt, så tänker jag inte acceptera det.

Flera brittiska medier har rapporterat hur Gustavo Poyet, 46, resonerar inför januarifönstret.

– Vi pratade om en position häromdagen och funderade över fyra spelare. Jag valde två, det var enkelt. En av de andra två [utvalda av De Fanti, sportchef Sunderland] var ett definitivt nej. Om den spelaren kommer, kommer jag inte vara här. Spelaren måste vara den rätta för mig. Om inte, kommer jag inte att acceptera det, säger Gus Poyet.

Kvalité framför kvantitet

Poyet har bara varit manager i Sunderland sedan början på oktober, då han fick ta över klubben efter italienaren Paolo di Canio, 45. Di Canio hade endast mäktat med en poäng på fem matcher och klagade bland annat över att ingen av sommarfönstrets 14 nyförvärv var hans, utan Roberto De Fantis värvningar. Poyet har under sin korta tid i klubben hunnit ta två hemmasegrar och man ligger nu inte längre hopplöst sist. Men han är tydlig med att han prioriterar kvalité framför kvantitet.

– Jag har sagt till honom [De Fanti] mina åsikter om alla som redan är här och vad jag tycker att vi ska leta efter. Det kommer inte att bli många spelare i januari, säger Poyet.

ARTIKELN HANDLAR OM