Fotbolls-VM

”Min hustru är nog rätt less”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Pressad Hamrén inför måstematcherna: Det verkar inte som ni tror på mig

Det är vinna eller försvinna för det svenska landslaget – och kanske Erik Hamrén.

Inför matcherna mot Österrike och Tyskland talar 56-åringen nu om pressen.

– Det verkar inte riktigt som ni tror på mig när jag säger det men det är en press inför varje landskamp. En otrolig press, säger Hamrén.

På fredag ställs Sverige mot Österrike i en nyckelmatch i VM-kvalet. En ren måstematch erkänner förbundskapten Erik Hamrén. 56-åringens jobb kan också hänga på utgången av kvalspelet och förbundskaptenen känner pressen.

– Det verkar inte riktigt som ni tror på mig när jag säger det men det är en press inför varje landskamp. En otrolig press. Vi vet att det är en måstematch på fredag men det var det mot Irland och Kazakstan också. Vi får se, det kanske blir en måstematch mot Tyskland på tisdag också. Pressen finns där, vi lever med den på den här nivån. Jag brukar säga till spelarna att vi inte kan göra något åt pressen, den finns där. Men det vi kan påverka är hur vi hanterar den. Det var jag väldigt nöjd med hur spelarna gjorde den senaste samlingen, säger Erik Hamrén.

Sverige kommer till matchen utan Albin Ekdal (skadad) som spelade båda matcherna under den förra samlingen. Däremot är nu Rasmus Elm tillbaka efter sin blodpropp.

– Han har fått spela två matcher, 70 minuter i båda ungefär. Så det känns jättebra. Jag har haft ett litet snack med honom i dag också och det känns bra.

”Såg fyra matcher i går”

Hamrén säger att han ”som alla andra tränare gärna vill ändra så lite som möjligt i ett vinnande lag”. Därför var det nog med viss skadeoro som förbundskaptenen följde de 15 spelare som matchades i sina klubblag under söndagen.

– Jag såg fyra matcher i går men det är lite olika hur mycket jag ser. Ibland tar jag det lite lugnare. Men jag har en app i min telefon som gör att jag kan se vilka spelare som spelar från minut ett. Ibland blir nog min hustru rätt less på hur ofta jag kollar telefonen. Om någon av dem går av tidigt vet jag att ”Mackan” (Marcus Allbäck) skickar ett snabbt sms så jag får lugnande besked om det är en skada eller inte också. Med dagens teknik kan du få snabba svar. 

Vilka fyra matcher var mest intressanta i går?

– Haha, jag visste att den frågan skulle komma. Men det håller jag för mig själv. Ni får fundera på vilka jag såg i går men alla kanske inte sändes på TV heller men jag kan få dem på datorn också.

Såg Isaksson bra ut?

– Haha (tystnad).

”Problem med en inflammation”

Två nyckelspelare kommer till samlingen med känningar. Andreas Isaksson har fortfarande problem med en axel och Zlatan Ibrahimovic fick en smäll på vänsterfoten mot Marseille.

– Andreas har haft lite problem med en inflammation kring nyckelbenet men det är ingen större grej. Men den besvärar honom, säger Hamrén.

– Zlatan har jag inte hunnit träffa ännu men den rapport jag fått är att det ska vara okej. Vi vet mer när vi fått undersöka honom men det första svaret är att det ska vara okej.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-VM