Guidetti till Alavés – får nummer tio

avEmil Carlsvärd, Martin Tolén

Efter många turer och rykten är det nu helt klart.

John Guidetti, 25, lånas ut från Celta Vigo till Deportivo Alavés.

– Jag älskar att vinna – oavsett om det gäller fotboll, kort eller monopol – och hoppas kunna hjälpa klubben med det, säger svensken som får nummer tio.

Att John Guidetti velat lämna Celta Vigo för att få mer speltid har varit känt sedan länge. La Liga-klubbarna Levante, Las Palmas och Malaga har alla tidigare uppgetts vara intresserade av den svenske landslagsanfallaren, men laget som sägs ha lett jakten har varit Deportivo Alavés. Redan i torsdags uppgav den spanska journalisten Kevin Fernández att Guidetti genomförde den obligatoriska läkarundersökningen hos Alavés, och i går bekräftade även svenskens sambo Sanna Dahlström att övergången till klubben var klar.

Klart: Lånas ut fram till sommaren

Nu är det också officiellt “på riktigt”. Båda klubbarna har gått ut på sina twitterkonton och bekräftat affären. 25-åringen lånas ut till Deportivo Alavés fram till sommaren.

– Jag tror mycket på Alaves – både på tränaren och med lagkamraterna. Jag kommer att anstränga mig av hela mitt hjärta och hjälpa laget att vinna vilket är det viktigaste, säger Guidetti på en presskonferens efter sitt första träningspass med sin nya klubb.

Guidetti, som tilldelas tröja nummer tio, har startat noll matcher för Celta Vigo den här säsongen (gjort åtta kortare inhopp) och har länge sökt speltid inför VM som spelas nu i sommar.

– Jag älskar att vinna – oavsett om det gäller fotboll, kort eller monopol – och hoppas kunna hjälpa klubben med det. Om jag inte vinner brukar jag bli väldigt arg. Min flickvän pratar nästan inte med mig eftersom hon vet hur jag blir då, säger svensken.

Klubben i prekär situation

Alavés ligger på 17:e plats i La Liga i skrivande stund, med endast målskillnad som skiljer laget från nedflyttningsplatsen.

Och svensken flörtar redan med Alaves-supportrarna som kan bli hans permanenta flytt. Enligt Faro de Vigo har Alaves möjlighet att köpa loss svensken för drygt 45 miljoner kronor i sommar och dessutom har Celta Vigo rätt till 20 procent i en vidareförsäljningsklausul.

– Supportrarna är det viktigaste som finns inom fotbollen. Förra året spelade jag i spanska cupen här och Alavessupportrarna var helt otroliga. Jag älskar att spela inför passionerade supportrar. Det ger mig energi att jobba ännu hårdare.

Guidettis kontrakt med Celta Vigo går ut sommaren 2020. Han kom till klubben sommaren 2015.


Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)


ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga

Celta Vigo