Juventus och Napoli drar ifrån i Serie A

FOTBOLL

Serie A börjar utveckla sig till en kamp mellan Napoli och Juventus.

Medan Juventus vann i kväll tappade övriga topplag dyrbara poäng.

– Jag skulle säga att det är ett tvålagsrace om Scudetton, säger Juventus Federico Bernardeschi.

Efter 15 spelade omgångar i Serie A låg Inter i topp efter tolv vinster, tre kryss och noll förluster.

Men sedan dess har spelet hackat betänkligt. På de fyra efterföljande matcherna har Inter dels åkt på sina två första förluster och utöver det spelat oavgjort lika många gånger.

Det senaste krysset kom under lördagen mot Lazio. Men det var nära att man fick med sig noll poäng från hemmamötet på San Siro.

Straff videogranskades

Efter en handssituation i Inters straffområde i andra halvlek pekade domaren på straffpunkten, och Lazio såg ut att få ett gyllene läge att ta ledningen. Men efter att situationen videogranskats ändrades beslutet.

Inter är nu trea i Serie A och har sju poäng upp till serieledande Napoli.

Även Roma tappar gentemot Napoli efter 1–1 hemma mot Sassuolo. De är nu nio poäng bakom, visserligen med en match mindre spelad,

Juve hakar på

Ett lag som hakar på Napoli i tabelltoppen är Juventus. Paulo Dybala blev stor matchhjälte när han med två mål mellan matchminut 72 och 78 såg till att Juve gick från 1–1 till 3–1 mot Verona.

Vänsterfotade Dybala gjorde både målen med högern, vilket är lika många Serie A-mål som han tidigare gjort med sin sämre fot.

Dessförinnan hade Martin Caceres efter en timmes spel kvitterat den ledning som Blaise Matuidi tidigt gav Juventus.

– Det är en viktig seger och vi avslutar året på topp. Kvitteringen från Caceres var ett slag i ansiktet men vi kom tillbaka, säger Juventus Fedrico Bernardeschi.

”Ett tvålagsrace”

Juventus är fortsatt en poäng bakom Napoli, och de två lagen drar ifrån övriga topplag i ligan.

– Jag skulle säga att det är ett tvålagsrace om Scudetton. Vi har skaffat oss ett bra försprång till de jagande lagen och skickat en tydlig signal till resten av ligan, säger Bernardeschi.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A

Lazio FC