Stjärnans kamp mot klockan inför derbyt

”För tidigt att säga om han kan spela”

Omar Colley går en kamp mot klockan.

Efter dubbla röntgenundersökningar är det fortfarande oklart om mittbacken kan spela måndagens derby mot AIK.

– Vi ska göra ytterligare tester, säger sportchef Bosse Andersson.

Omar Colley.
Omar Colley.

Det var i helgens match mot Häcken som Djurgårdens mittbacksgeneral Omar Colley tvingades utgå med smärtor. 22-åringen – som varit fenomenal den här säsongen – vred till knät och hade för ont för att fortsätta.

– Det var en konstig känsla. Jag gjorde ett plötsligt stopp i min löpning och jag kände att jag vred till mitt knä, sa Colley till Fotbollskanalen.

Nu har han genomgått dubbla röntgenundersökningar och fått konstaterat att det rör sig om en irritation i knät. Men det finns fortfarande frågetecken att räta ut.

– Vi gjort en första undersökning men vi kommer att behöva göra fler tester i veckan, säger sportchef Bosse Andersson till Sportbladet.

”Är hoppfulla”

Colley kommer att äta antiinflammatorisk medicin och köra lättare rehab för att avlasta knäet, skriver Djurgården på sin hemsida.

Kommer han kunna spela derbyt mot AIK?

– Det är omöjligt för oss att säga. Vi är hoppfulla om att han ska hinna bli spelklar, men det är alldeles för tidigt att säga, säger Andersson.

Om Colley missar matchen kan rutinerade Fredrik Stenman kliva in och bilda mittbackspar med kaptenen Emil Bergström.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.