ÅFF kan tvingas till miljonböter

FOTBOLL

Åtvidabergsanfallaren John Owoeri begick kontraktsbrott när han lämnade sin tidigare klubb Ismail i Egypten. Något han nu bestraffar för av Fifa och tvingas betala 1,3 miljoner i böter till klubben.

– Det är galet. Jag hade full rätt att avsluta kontraktet, säger Owoeri till SportExpressen.

John Owoeri lämnade Egypten 2012, på grund av oroligheterna under den "egyptiska våren" och skrev på för Åtvidaberg våren 2013.

Något han nu tvingas böta för. Enligt internationella fotbollsförbundet, Fifa, begick anfallaren kontraktsbrott när han valde att lämna klubben. Ett beslut han själv inte håller med om.

– Det är galet. Jag hade full rätt att avsluta kontraktet eftersom de inte betalade mig, säger Owoeri till SportExpressen.

Tvingas varsla

Åtvidaberg har på sin hemsida gått ut med att de kan komma att tvingas betala Owoeris böter, men anfallaren själv hoppas att beloppet minskas från Fifas håll.

– Jag kan inte betala så mycket pengar. Åtvidaberg kan inte betala så mycket pengar. Så vi försöker prata med dem för att minska böterna, säger han till SportExpressen.

Det är inte bara Owoeris böter som oroar i östgötaklubben. I en ekonomisk lägesbeskrivning skriver ÅFF att en analys visar på högre kostnader och lägre intäkter och att klubben därför tagit fram en åtgärdsplan.

På måndagen varslades personal på marknad, ekonomi, kansli och vaktmästeri enligt corren.se.

– Det finns ett väldigt, väldigt stort ÅFF-hjärta även hos personalen och de jobbar kvar under den här säsongen, säger ordförande Anette Hörström-Johansson till corren.se

Hon säger även till tidningen att de kommer överklaga Fifas beslut och att man för samtal med den egyptiska klubben och hoppas på en förlikning.

ARTIKELN HANDLAR OM