PSG får kritik av sina storstjärnor

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

”Det är en arbetsgivare och de har ansvar”

Foto: AP/Anna Tärnhuvud

PARIS. PSG:s stjärna Cristiane riktade tuff kritik mot PSG för sättet att hantera efterspelen till terrorattentaten. Caroline Seger instämmer med sin brasilianska lagkamrat.

– Det ska jag ärligt säga att de kunde ha gjort bättre, säger Seger efter Champions League-avancemanget.

Det var i helgen som PSG-spelaren Cristiane kritiserade PSG för att ha hanterat situationen efter terrorattentaten dåligt, utan att höra av sig till damlaget och fullt beslutna att lördagens träning som fortgå som vanligt, fast flera spelare var för skakade för att klara av det.

– Klubben fattade ett mycket dåligt beslut att vi skulle träna på morgonen efter. Många spelare, framför allt de utländska, var inte mentalt i form för att göra det. En i laget var på Stade de France (där ett av fredagens attentat inträffade) och inte en enda person ur klubben kontaktade oss för att fråga hur vi mår, sa Cristiane till SporTV i helgen.

Svenska stjärnan besviken

Caroline Seger instämmer nu i kritiken.

– Det ska jag säga att de kunde ha gjort det bättre. Det är en arbetsgivare och de har ansvar, de ska kunna höra av sig i de lägena, säger Seger till Sportbladet efter matchen mot Örebro.

Philippe Boindrieux, direktör över PSG:s damsektion, säger till Sportbladet:

– Det är alltid komplicerat. Spelarna blev kontaktade av klubben och kom till träningen i lördags. Vi sa till dem att de skulle komma och lagledningen sa att de som behövde stanna och prata fick göra det. Men det är väldigt svåra saker, vi ska inte säga något annat, alla kan uppleva det olika och det finns också problem med översättning, eftersom alla spelarna inte talar franska. Jag känner att vi gjort saker och ting korrekt, men alla har naturligtvis rätt till sin upplevelse, säger Boindrieux.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.