Zlatans svar – till premiärministern

FOTBOLL

”What goes around comes around”

1 av 2

Zlatan Ibrahimovic kom till landslaget som Frankrikes mest omtalade idrottsman.

Nu slår 33-åringen tillbaka mot kritikerna efter utbrottet mot de franska domarna.

– De vill dra ner mig från toppen men det kommer inte gå. Jag trivs på toppen, säger Zlatan.

Så tjänar svenska landslagsstjärnorna

Det talas fortfarande om Zlatan Ibrahimovics utbrott mot de franska domarna. På presskonferensen inför EM-kvalet mot Moldavien gav 33-åringen sitt slutgiltiga svar på stormen.

”Helt under kontroll”

– Jag var helt under kontroll. Det spelar ingen roll om jag var filmad eller inte. Frågan är varför jag blev arg, ingen diskuterar det, säger Ibrahimovic och fortsätter:

– Vi straffas men han (domaren) straffas inte.

Borde han straffas?

– Ingen aning. Vad tycker du?

Ibrahimovic menar dock att det inträffande inte rört honom i ryggen.

– Jag trivs bra Frankrike. Allt om att det stört är skitsnack. Jag hade inte kommit till Frankrike, skrivit på nytt kontrakt eller spelat så länge där om jag inte gillat det. Alla de andra, de vill bara dra ner mig från toppen men det kommer inte gå. Inte nu heller. Jag trivs bra på toppen. Det är där jag ska stanna.

Budskap till ministrarna

På frågan om det händer att Ibrahimovic själv, med tanke på hans status, fortfarande får skäll kom sedan en tydlig passning mot såväl domarkåren som mot de franska ministrar (premiärminister och idrottsministern) som beklagat sig över anfallarens utbrott.

– Jag får kritik varje dag. Även i familjen, tro mig. Det handlar om att ge och ta. Man ska kunna ge kritik till alla och ha självkritik också. Det är något jag har. Det gör bara att jag triggar igång ännu mer. Framförallt när det kommer från folk nära mig, det betyder att det betyder något. Det som hände i Frankrike det är normalt. Det är inga problem, tro mig. Om det var någon turbulens så betyder det att jag sedan kommer till en match och gör tre mål att det inte kliar någonstans. Men när folk nära mig säger något så tar jag åt mig. Det är det som betyder något. Alla de andra... Som jag sa, det kliar inte någonstans. Även om det är ministrar eller journalister. ”What goes around comes around”.

FOTNOT: Moldavien–Sverige spelas fredag 20.45 och sänds i Kanal 5.

Så tjänar svenska landslagsstjärnorna