Kostade 60 milj - på väg till AIK

FOTBOLL

Sportchefen om affären: Det går åt rätt håll

AIK kan vara på väg att göra tidernas allsvenska värvning.

Franck Jurietti, 27-årig ytterback från Monaco, kostade 60 miljoner när han gick från Bastia till Monaco sommaren 2000.

- Diskussionerna fortsätter i positiv anda, säger AIK:s sportchef Peter Kisfaludy.

Sportbladet berättade redan i torsdags om AIK:s försök att låna den franske toppspelaren.

Under lördagen ska Peter Kisfaludy träffa representanter för AS Monaco och Franck Jurietti. Diskussionerna så här långt beskrivs som positiva.

- Det stämmer. Det går åt rätt håll, säger Peter Kisfaludy.

Tanken att AIK ska låna ytterbacken året ut. Hur klubben ska klara lönen (cirka en miljon kronor i månaden) vill Kisfaludy inte kommentera.

- Lönebiten är något vi diskuterar med Monaco och inget jag kan uttala mig om. Det är mycket som återstår innan vi kan ropa hej, säger han.

Den dagen AIK ropar hej (om den nu kommer) skulle välkomnas av både Gnagare och fotbollsälskare Sverige över. Det handlar om en klasspelare som kan vara på väg till allsvenskan.

Franck Jurietti kostade motsvarande 60 miljoner kronor när han sommaren 2000 lämnade Bastia för Monaco. Av franska fotbollsjournalister beskrivs han som en etablerad toppspelare som gjort 175 matcher och åtta säsonger i Ligue 1 (högsta divisionen i Frankrike).

Farnerud hyllar

Lagkompisen Pontus Farnerud stämmer in i hyllningskören.

- En riktigt bra ytterback som kan spela både till höger och vänster. Stark i offensiven, en av våra bästa försvarsspelare. Det är överraskande att han inte är ordinarie, säger Pontus till Sportbladet.

Senaste året har Jurietti varit skadedrabbad men är sedan nyligen tillbaka i träning. För tillfället drar han dock inte jämnt med tränaren Didier Deschamps och står utanför laget.

I dag spelar AIK träningsmatch mot Café Opera. Tre spelare ska testas; spanjoren Diego Quintero, också Monaco, nigerianen Bright Igbinadolor, Jokerit samt en icke namngiven brasilianare.

Franck Jurietti, då?

- En sån spelare behöver knappast provspela, säger Peter Kisfaludy och skrattar.

Det har han förmodligen helt rätt i.

Spelar i Monaco

Robert Laul

ARTIKELN HANDLAR OM