”Tycker inte de spelar någon fin fotboll”

avMalin Wahlberg, Michael Wagner, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG/STOCKHOLM. IFK Göteborg tappade matchen på stopptid. 

Men Gustav Engvall tycker inte att Hammarby förtjänade segern. 

– Vi ger dem matchen, säger Gustav Engvall. 

IFK Göteborg tog ledningen mot Hammarby men kort senare kvitterade Björgen Paulsen efter en hörna. Matchen såg ut att sluta 1-1, men på stopptid dock Jiloan Hamad fram på en retur och avgjorde. 

Gustav Engvall, som gjorde comeback i Blåvitt, tyckte inte att bortalaget förtjänade segern. 

– Vi ger dem matchen. Det är våra misstag som de gör mål på. Jag tycker inte de spelar någon fin fotboll och gör mål på. Det är vi som ger målen till dem, säger han och fortsätter:  

– Vi vinner matchen om vi inte gör misstagen. Vi får rannsaka oss själva.

När Sportbladet frågar matchvinnaren Jiloan Hamad om hur han ser på Engvalls analys är svaren andra:

– Målen var inte på måfå. Hörnan kan jag köpa litegrann. Samtidigt var det en fast situation och vi hade talat om det inför matchen. Vi tycker att vi har ett övertag på hörnorna. Vi utnyttjade det i dag, säger han och fortsätter:

– Andra målet kommer inte från ingenstans. Vi har bra possession, vi håller i bollen och hittar instick och kommer till ett bra läge och är där på returen. Jag håller inte med där.

”Inte ett avslut jag hoppats på”

Återvändande Engvall byttes in med kvarten kvar och mottogs med idel applåder från hemmafansen.

– Jag vill bara komma in och köra och kämpa för Blåvitt. Jag ville verkligen vinna så det blev ett avslut som jag inte hoppats på. Det är tråkigt att vi inte vinner, säger han.

Tobias Hysén:

– Det var ett surt mål att släppa in. Hammarby skapar farligheter på några fasta och våra misstag. Jag tycker inte de skapar så mycket när de försöker spela sig igenom, säger anfallaren.

Tobias Hysén, som började på bänken trots två målgivande passningar mot Trelleborg, kom in på planen efter 58 minuters spel. Två minuter senare spelade anfallaren fram Mix Diskerud till IFK Göteborgs 1–0-mål.

Hur besviken är du över att du inte fick spela från start?

– Jag är alltid besviken om jag inte får starta, det är inget konstigt med det. Det är en konkurrenssituation. Elias (Omarsson) har gjort det jättebra och i den här matchen valde vi att spela med en anfallare, säger Hysén.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM