Rooneys utspel inför debuten: ”Är inte ett litet barn…”

avLinus Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Wayne Rooney har lämnat Premier League för USA.

I en intervju med ESPN skickar han nu en känga till barndomsklubben.

– Everton ville att jag skulle lämna, säger 32-åringen.

Han har en enastående Premier League-karriär bakom sig.

Sedan han debuterade i ligan redan som 16-åring, 2002, har han hunnit skjuta 208 mål och är den näst bäste målskytten i Premier League genom tiderna.

Efter 14 år i Manchester United återvände Rooney till barndomsklubben Everton inför förra säsongen.

Men det blev bara en säsong i ”The Toffees”.

I januari blev det klart att han lämnar den europeiska fotbollsscenen och gör som många andra ”äldre” spelare: testa lyckan i nordamerikanska MLS.

Foto: TT / NTB Scanpix

”Är inget litet barn”

Rooney väntas göra debut för DC United i morgon mot Vancouver i samband med invigningen av Washington-klubbens nya arena, Audi Fields.

Då väljer han också att avslöja sanningen bakom klubbytet.

– Everton gjorde klart för mig att de skulle bli glada om jag lämnade, säger Rooney till ESPN och berättar att han inte fick någon motivering.

– Jag vet fortfarande inte varför. Jag känner att jag gjorde det bra. Jag var den bästa målgöraren trots att jag mestadels spelade på mittfältet.

– Jag sa till Everton; ”lyssna, jag är inget barn. Vill ni att jag lämnar, säg det. Vill ni att jag stannar, säg det”, fortsätter Rooney.

Möter inte Zlatan

Nu ser han fram emot debuten i MLS och hoppas bidra med målgörandet.
Han säger också att flytten inte är en del av att varva ner innan han lägger skorna på hyllan.

– Om jag inte kände att jag kan göra det bra, om jag inte var fysiskt redo, så skulle jag aldrig ha kommit hit. Det var rätt tid för mig att komma hit nu, försöka göra avtryck och visa ligan den respekt den förtjänar. Jag förväntar mig att göra mål, skapa chanser och hjälpa laget.

Med endast elva inspelade poäng på 14 matcher ligger DC United sist i MLS-tabellens östra konferens, hela fem poäng upp till nästjumbon Toronto.

Zlatan Ibrahimovics LA Galaxy placerar sig åtta i den västra konferensen.

Rooney och Ibrahimovic kommer dock inte att mötas den här säsongen. LA Galaxy och DC United möttes nämligen så sent som i förra omgången (2–2) och har inga fler matcher mot varandra den här säsongen.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM