Dif:s mardröm – Kadewere utburen på bår

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Att det inte kryllar av anfallsalternativ i Djurgården är ingen hemlighet.

I träningsmatchen mot danska Århus på Stadion tvingades Tino Kadewere lämna planen på bår.

– Det såg väl inte så bra ut, man såg att han hade mycket smärta, säger tränaren Özcan Melkemichel.

Djurgården filade på formen inför höstsäsongen med en träningsmatch på Stadion.

På andra sidan stod danska Århus, ett lag som satte ribban direkt vad gäller det aggressiva spelet. Kort in i matchen fick Haris Radetinac en tryckare i ryggen och blev liggandes ett tag innan han kunde resa sig igen.

Tacklad – av Dif-bekanting

Omkring tio minuter senare var det dags för nästa djurgårdare att fara i backen. Återigen var det Dif-bekantingen Adama Guira (tillhörde klubben 2011) som tacklades, den här gången skytteligaledaren Tino Kadewere. Till skillnad från sin lagkamrat lyckades inte anfallaren resa sig på egen hand och tvingades bäras ut på bår med ett hårt lindat knä.

– Han är på sjukhuset och röntgar knät. Det såg väl inte så bra ut, man såg att han hade mycket smärta, säger tränaren Özcan Melkemichel efter matchen.

– Klart att jag känner oro, oavsett så är det en smäll. Jag hoppas bara att det blir kortvarigt.

Djurgården fick därmed göra ett tidigt byte och satte in Dzenis Kozica. Några minuter senare tog Århus ledningen genom Niklas Backman. Strax innan paus utökade danskarna till 2–0 genom Bror Blume.

”Vi behöver mer tid”

Den allsvenska klubben ryckte upp sig i den andra halvleken. Med ungefär halvtimmen kvar att spela reducerade inhopparen Kozica till 1–2 via straff.

Några minuter från slutet lyckades Aliou Badji nicka in kvitteringen till 2–2 som också blev slutresultatet. Mittfältaren Jesper Karlström drog för övrigt på sig två gula kort i matchen och visades ut kort innan full tid.

– Vi skulle testa fembackslinje, men vi behöver definitivt mer tid och det syntes väl ute på planen, summerar Özcan Melkemichel det oavgjorda resultatet.

– Men det gav oss också svar, vad vi behöver förbättra och vad vi redan kan.

”Offensiv kraft skulle sitta bra”

Om Djurgården har brist på anfallare så finns det desto fler mittbackar i truppen. Nyförvärvet från FC Köpenhamn, Erik Johansson, har tillkommit men mer lär hända under sommarens transferfönster.

– Vi har diskuterat, jag och Bosse (Andersson, sportchef), han är väl medveten om vad vi behöver, säger Melkemichel.

– Sen är det inte alltid man får det man vill, men nu med Tinos skada så är det lite oroväckande. Vi behöver kanske ha någon offensiv kraft, det skulle sitta väldigt bra.

———

En annan allsvensk klubb som genrepade under lördagen var IFK Göteborg. Giorgi Kharaishvili stod för tre av målen när laget besegrade Boden med 4–1.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.