Östersund bekräftar: Sema lämnar för Premier League

avRobert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:

Ken Sema lämnar Östersunds FK för Premier League och Watford.

Enbart en läkarundersökning återstår innan övergången är i hamn.

– Hela klubben vill lyckönska honom, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg till klubbens hemsida.

I samband med att Östersunds FK tog klivet upp i allsvenskan värvade de in Ken Sema, 24, från Ljungskile SK.

Flytten blev en succé för yttermittfältaren, som fått landslagsdebutera under tiden i ÖFK och in i det sista fanns med i en diskussion om en VM-plats.

Nu står det klart Ken Sema tar nästa kliv i karriären. Östersunds FK har bekräftat att de säljer mittfältaren till Premier League-klubben Watford.

Läkarundersökning återstår

– Ken Sema är en fantastisk person både på och utanför planen. Jag är väldigt glad för hans skull och hela klubben vill lyckönska honom. Samtidigt så kommer han förstås att vara saknad, säger Daniel Kindberg, ordförande i Östersunds FK, till klubbens hemsida.

På onsdagen flög Ken Sema till London för att genomgå läkarundersökningen, vilket är det enda som återstår innan övergången är klar. Vid en avklarad läkarundersökning kommer Ken Sema att skriva på ett femårskontrakt med Watford.

Uppges kosta 20 miljoner

Semas kontrakt med Östersunds FK sträckte sig året ut. Trots att bara ett halvår återstod på kontraktet uppger Östersunds-Posten att Watford betalar drygt 20 miljoner kronor i övergångssumma.

I Watford, som förra säsongen slutade på 14:e plats i Premier League, blir Ken Sema lagkamrat med Pontus Dahlberg, som tidigare i sommar lämnade IFK Göteborg.

Det blev sammanlagt 84 tävlingsmatcher för Ken Sema i ÖFK-tröjan.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM