Zlatan kommer till Fotbollsgalan 2016

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Uppgifter: Lämnar Manchester för att ta emot pris

Foto: TT
Zlatan har tio guldbollar

Herrlandslaget riskerar att missa Fotbollsgalan 2016.

Men det verkar bli stjärnfyllt ändå.

Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström och Andreas Isaksson kommer till galan 21 november för att ta emot ett hederspris för sina insatser för svensk fotboll, enligt Expressen.

Fotbollsgalan 2016 är lagd senare än någonsin.

För första gången sedan galan arrangerades första gången, 1995, kommer den att vara anpassad för att hylla det svenska damlandslaget efter framgångarna i OS i Rio de Janeiro i somras och är planerad till 21 november vilket ligger utanför herrarnas landslagsfönster.

– I år är det självklart så att damernas prestation och OS-silvret är något vi vill uppmärksamma vilket gör att detta datum är mest lämpligt, sa svenska fotbollförbundet generalsekreterare Håkan Sjöstrand i går.

Zlatan på plats

Redan då kunde Sportbladet berätta att en av programpunkterna under galan kommer att vara hyllningar av ledare, främst förre förbundskaptenen Erik Hamrén, samt landslagsveteranerna Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström och Andreas Isaksson som valt att sluta.

Och nu skriver Expressen att Ibrahimovic, Källström och Isaksson alla kommer att vara på plats under galan för att ta emot sina hederspriser – trots att festligheterna inte ligger under herrarnas landslagsuppehåll den här gången.

– Vi har inte klart med någon gäst, det är flera gäster som vi hoppas har möjlighet att komma. Än så länge är ingenting klart, säger fotbollförbundets presschef Niklas Bodell till tidningen.

Zlatan Ibrahimovic har ligamatch mot Arsenal två dagar innan galan och möter Feyenoord i Europa League tre dagar senare.

Publicerad: