Leicesters mål: ”Vill hänga kvar”

FOTBOLL

Leicesters blygsamma mål: ”Omöjligt att göra om”

Foto: Leicester vann sensationellt Premier League förra säsongen.

Premier League-mästare i fjol.

Leicesters målsättning i år?

– Vi siktar på att ta 40 poäng så att vi inte åker ur, säger tränaren Claudio Ranieri.

Kalle Karlssons tips: Så slutar Premier League

Det var mer troligt att Elvis Presley skulle hittas vid liv eller att Loch Ness-monstret upptäcktes, enligt oddssättarna.

Men i fjol vann Leicester City, mot alla odds, Premier League före klubbar som Arsenal, Manchester City, Tottenham och Manchester United.

– Folk fick se det redan förra säsongen när alla trodde att vi skulle åka ur, men vi tog oss tillbaka och motbevisade alla. Den här säsongen är en fortsättning på det, men jag tror inte att någon trodde att det skulle sluta så här, sa lagkaptenen Wes Morgan då.

”Siktar på att inte åka ur”

Men trots ligatiteln i fjol sätter inte Leicester upp några höga målsättningar till årets säsong.

Den regerande mästaren i Premier League hoppas kunna ... hänga kvar.

– Vår grundidé är att starta om från noll. Vi vann titeln, vilket var fantastiskt, men det kanske är omöjligt att göra om. Vår målsättning från start är att ta 40 poäng så att vi inte åker ur, säger managern Claudio Ranieri i en stor intervju med Gazzetta dello Sport.

– När vi nått över 40-poängsgränsen kan vi höja ribban och sikta på att nå topp tio, ta oss till Europa League eller en plats i Champions League, fortsätter italienaren.

CL-spel innebär problem

Värdet på ligatiteln uppskattas till två miljarder kronor när det bland annat blir Champions League-spel kommande säsong.

Men det innebär även problem, enligt Ranieri.

– Champions League blir ett fascinerande äventyr, men det kommer att ta på energin, framför allt från det mentala. Vi kommer nog att förlora mer än vi gjorde förra säsongen och det är där vår förmåga kommer att mätas, säger Leicestermanagern.

Kalle Karlssons tips: Så slutar Premier League

ARTIKELN HANDLAR OM