Djurgården: ”Det här är jättestort”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

MALMÖ. Djurgården var på väg att göra något ingen lyckats med på nästan två år.

Men trots att nykomlingen tappade segern mot Rosengård i slutminuterna var laget stolt.

– Jag har aldrig tagit poäng här i Malmö. Det är jättestort att vi gör det, säger OS-aktuella Emilia Appelqvist.

Djurgården har varit en stor positiv överraskning i damallsvenskan och ligger som nykomling på en fin sjätteplats i tabellen.

När laget åkte ner till Malmö hade de inte anat hur nära de skulle vara en riktig praktskräll.

I den 89:e minuten ledde Stockholmslaget fortfarande med 2-1 och var på väg mot den första bortavinsten mot Rosengård i ligan sedan Linköping vann den 3 september 2014.

”Går inte av för hackor”

Efter Lotta Schelins sena kvittering snuvades man på segern – men laget är ändå det enda utom guldjagande Linköping som tagit poäng från Rosengård i år. Och dessutom det enda som lyckats göra mer än ett mål.

– Att göra två mål på Rosengård går inte av för hackor. Hade du frågat innan om jag varit nöjd med en poäng hade jag svarat ja alla dagar i veckan, men nu precis efter matchen känns det så klart lite surt, säger tränaren Yvonne Ekroth.

”Aldrig tagit poäng här”

Lagkaptenen Emilia Appelqvist, som nyligen kommit tillbaka efter en knäoperation, gjorde mål för andra matchen i rad och var stolt över laget som hon anslöt till inför säsongen.

– Jag har aldrig varit och tagit poäng här i Malmö… Det är jättestort att vi gör det. Det känns bra inför uppehållet att få med detta in i starten av hösten, säger 26-åringen.

Mittfältaren var den spelare som Pia Sundhage valde att chansa med i OS-truppen. Men skadecomebacken har varit lyckad, vilket lovar gott inför mästerskapet.

– Jag mår jättebra. Det kändes bra att få möta Rosengård och så många bra spelare nu och känna att man är med. Jag känner mig bara bättre och bättre sedan jag kom tillbaka.