”Är inget som jag behöver bevisa...”

FOTBOLL

Tillbaka efter utfrysningen

Utfryst av Erik Hamrén.

Nu är Oscar Wendt tillbaka i landslaget.

– Det som har varit har varit. Jag känner inte att jag behöver bevisa något, säger han.

Foto: Wendt är tillbaka i landslaget efter utfrysning.

När Janne Andersson tog över som ny svensk förbundskapten efter Erik Hamrén slog han ett samtal till Borussia Mönchengladbachs Oscar Wendt och frågade: ”Vill du fortfarande spela för landslaget?”.

Han var tvungen att försäkra sig om att stjärnan – som var ratad av Hamrén – fortfarande känner suget. Och det gör han.

– Självklart vill jag spela för landslaget, säger 30-åringen.

”Inte tänkt på det”

Landslagets nystart kommer minst sagt lägligt för Wendt.

Nu vill han släppa det som varit och blicka framåt.

– Tiden utanför landslaget har varit som den varit. Jag har spelat min fotboll, gjort det jag kunnat och det är inte direkt så att jag har gått runt och tänkt på landslaget varje dag. Eftersom jag var utanför under en ganska lång period var det inte direkt så att jag gick och förväntade mig att tas ut till nästa samling. Tycker jag att jag borde varit med mer? Sjävklart, och det har jag sagt också. Men jag har inte kunnat göra mer än det jag gjort. Nu är jag här och jag ska göra allt för att få spela. Det är bara att kriga på och göra allt jag kan för lagets bästa.

”Känns överspelat”

Känner du någon personlig revanschlusta?

– Nej, jag är bara glad över att vara här. Jag känner inte att jag behöver bevisa något för något. Det som har varit har varit. Det känns rätt överspelat nu.

Skönt med en nystart?

– Det är jättebra. Nu är det konkurrens om alla positioner och det gör varje enskild spelare bättre. Alla är på tå och energin här är jättepositiv, säger Oscar Wendt.