Fergusons varning till Pep Guardiola

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:

FOTBOLL

United-legendaren: ”Han kommer inte att få det lätt”

1 av 2 | Foto: AP
Pep Guardiola.

Pep Guardiola tar över Manchester City i sommar.

Där väntar en rejäl utmaning menar Sir Alex Ferguson – som skickar en varning till spanjoren.

Det var i början av februari som Manchester City meddelade att Pep Guardiola kommer att träna klubben under nästa säsong.

Beskedet innebär att Manuel Pellegrini lämnar jobbet i sommar och lämnar plats för den nuvarande Bayern München-tränaren.

Bland City-fansen är förväntningarna stora inför nästa säsong – då man ska ledas av tränaren som ledde FC Barcelona till trippeln.

Men Manchester Uniteds legendariske tidigare tränare Sir Alex Ferguson skickar en varning till Guardiola inför spanjorens engelska äventyr.

”Engelsk fotboll är inte enkel”

”Fergie” menar att Guardiola kommer att få det tufft med att ställa om till Premier League.

– Manchester City har lyckats med en verklig kupp genom att värva honom, men Pep kommer inte att få det lätt. Engelsk fotboll är inte enkel. Det kan alla utländska tränare berätta för dig. Arsene Wenger vittnade om det efter ett par månader här. Till och med José Mourinho var inne på det, säger Ferguson enligt Goal.

”Kommer inte kunna kopiera”

I längden har Ferguson dock inga tvivel om att Guardiola kommer att vinna titlar.

– Pep kommer att bli framgångsrik, men jag tror inte att han någonsin kommer att kopiera det han åstadkom i Barcelona eftersom det var en så pass hög standard. De var bäst.

För övriga klubbar blir också en utmaning med ett så pass stort namn på tränarposten i City. Där känner Ferguson igen sig.

– Det blir spännande att se vad de stora klubbarna kommer att göra. När Chelsea och Mourinho klev upp på den stora scenen under min tid i United var jag tvungen att acceptera den utmaningen. Det är vad man måste göra när man är en stor klubb.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.