Hammarby sänkte Gefle efter dramatik

Foto: TT, Bildbyrån
Kennedy Bakircioglu var lättad efter matchen.
FOTBOLL

Gefle bröt måltorkan efter nästan 500 minuter – men krisen blir allt djupare.

Erik Israelsson och Alex sköt Hammarby till säkrare mark efter dramatik på slutet.

– Vi lyckades till slut få med oss tre poäng, men det var väldigt onödigt, säger Kennedy Bakircioglu.

Hammarby hade inte vunnit på de sju senaste matcherna och Gefle var fem poäng bakom inför söndagens ångestmötet. Det var därmed två lag i stort behov av poäng.

Hammarby kopplade greppet om matchen och tog ledningen i den 13:e minuten. Hemmalaget fick hörna. Fredrik Torsteinbö tog hand om den, Gefles Jens Portin nickskarvade bollen vidare och där döl Erik Israelsson upp och nickade in 1-0.

– Kul att göra mål, kul att få dem relativt tidigt och spela efter det, säger Israelsson till C More och fortsätter:

– Jag är inne på bra form och står på rätt ställe. Rätt som det är kommer bollen och då gäller det att vara noga och sätta dit dem.

Det var åttonde målet den här säsongen för Hammarbys skyttekung som går upp på andra plats i skytteligan.

Nästa 500 mållös minuter

Med sex minuter kvar till paus kom 2-0 efter ett solomål av Alex. Brassen fick bollen vid mittplan, drev in i banan, vek in mellan två Gefleförsvare och placerade in tvåan.

Gefle hade inte mycket framåt. Första skottet på mål kom inte förrän i den 57:e minuten. Det såg dock aldrig ut att bli farligt.

Men efter nästan 500 mållösa minuter spräckte Johan Bertilsson Gelfes nolla i den 89:e minuten. Bara sekunder senare åkte Johan Persson ut efter att ha fått rött direkt efter en tackling på Robin Nilsson.

”Mycket mentalt”

Men Gefle vaknade för sent och lyckades aldrig få in någon kvittering. Krisen blir nu allt djupare för laget som har åtta poäng upp till Hammarby på nedflyttningsplats.

– De gör ett bra försök och sliter hela vägen in. Jag är besviken att vi har 2-0-underläge efter första, det kändes som att det var onödiga mål att släppa in. Tyvärr blev två mål ett för mycket, säger tränaren Roger Sandberg till C More och fortsätter:

– Det är mycket mentalt att jobba med.

Hammarby var nervöst på slutet, men glada över att komma undan med tre poäng.
– Det har varit många matcher utan vinst så det var skönt att vi kunde få med oss tre poäng. Onödigt spännande när vi har full kontroll på matchen. Vi bjuder in dem, det behövdes inte alls, säger Bakircioglu och fortsätter:

– Det betyder otroligt mycket för vi går på semester med tre poäng och vi kan bygga självförtroende därifrån. Vi får lite vinnarinstinkt, man är med igen och kan vinna matcher.

Hammarby vann efter dramatik – se höjdpunkterna [extern länk]