Succén: Hattrick på tolv minuter

avHenrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

Issam Jebali hade stor show mot Gif Sundsvall

Foto: BILDBYRÅN

BORÅS. Supersuccé efter bara en månad i allsvenskan.

Issam Jebali, 24, sänkte GIF Sundsvall med tre mål på 12 minuter.

–Jag är inte överraskad, som spelare måste du tro på dig själv, säger han.

Den 25 juli gjorde han debut i Elfsborgströjan. Då var han redan en av de mest omtalade spelarna i det svenska ligasystemet, men få kunde tro att Issam Jebali så snabbt skulle göra sån succé.

– Han fick hoppa in i 35 minuter mot Östersund och hann göra två assist på den tiden. I dag är han också godkänd, säger Magnus Haglund och skrattar.

Godkänd insats betydde tre mål, ett sprudlande självförtroende och en egen sång från hemmafansen.

– Det var underbart att höra fansen sjunga mitt namn. De har sett stora spelare här tidigare, och att då höra dem sjunga om mig… Jag vill göra allt för den här klubben, säger Issam Jebali.

Flera valmöjligheter

Anfallaren har på ett och ett halvt år i Värnamo vuxit ut till superettans mest spännande spelare. I sommar valde han till slut Elfsborg, men valmöjligheterna var många.

– Ja, det var många klubbar som jag valde mellan. Det var inte lätt för mig, jag är inte från Sverige och känner inte till klubbarna på det sättet. Men jag hade en bra bild av Elfsborg sen tidigare, jag gillar deras sätt att spela. Och sen träffade jag Magnus (Haglund) och Stefan (Andreasson) och tog beslutet efter det.

Med tanke på allt snack, känner du pressen?

– Ja, det är alltid press. Men för mig är det positivt. Tränaren har pratat positivt om mig tidigare, och i dag kunde jag bevisa att jag är mycket bättre än vad jag spelat hittills. Nu hoppas jag att det ska bli ännu bättre i år, Elfsborg ska högre upp i tabellen, det är en klubb som alltid ska slåss om en Europa League-plats.

När han pratar med Sportbladet har det bara gått en kvart efter slutsignalen, men familjen hemma i Tunisien har redan hört av sig.

– Tyvärr kan de inte se sändningen, den svenska tv-kanalen funkar inte där. Men jag ska skicka en länk till dem sen. De följde matchen via livescore och skickade ett sms till mig direkt. Jag är glad, de är stolta över mig där hemma.

■ ■ ■

Jebalis storsuccé:

2-0 (61) ”En kontring, Simon Hedlund är snabb och jag sprang upp bakom honom. Jag fick en fin pass och la bollen på rätt ställe”.

3-0 (64) ”Jag sa till Adam Lundqvist att det nästan var hans mål. Det var ett perfekt inlägg, som vi faktiskt tränade på i går. Jag behövde bara nicka in bollen”.

4-0 (73) ”Det var en bra spelkombination, och sen… så chippade jag in bollen. Jag har gjort ett sånt mål i superettan tidigare, chippen är mitt specialdrag”.

Publicerad: