– Jag kunde inte bry mig mindre

FOTBOLL

Stjärnan till Sportbladet: Bryr mig inte om Sverige

1 av 2

PARIS. Irland tappade poäng mot Sverige efter ett självmål,

Besvikelsen var stor efter matchen och stjärnan Robbie Keane svarade irriterat till Sportbladet.

– Vi dominerade från start till slutet. Jag bryr mig inte om Sverige. Jag kunde inte bry mig mindre, säger han.

De irländska spelarna tvingades lämna Stade de France med tunga steg. Laget hade ledningen med 1-0 när Sverige bjöds på en kvittering.

Backen Ciaran Clark nickade inspelet av Zlatan Ibrahimovic i mål. Sebastian Larsson var i rygg på honom och läget var svårt.

Besvikelsen över den tappade poängen var stor och när stjärnan Robbie Keane efteråt i den mixade zonen fick frågor om Sverige blev han irriterad.

– Vi är besvikna, vi skulle vunnit matchen.  Vi tar med oss det positiva från den här matchen. Sverige hade inte en enda målchans. Och målet var ett självmål. Men tyvärr fick vi bara ett poäng och inte, säger han.

Är du förvånad över att Sverige inte hade bättre offensivt spel?

– Jag bryr mig inte om Sverige.

Vad var nycklarna för er?

– Att behålla bollen i laget, att skapa chanser. Vi hade fyra bra chanser. Vi hade en i ribban och kunde gjort mål på ett par. Men det blev ett olyckligt självmål på slutet, Clark förtjänade inte det.

Fick medhåll

Hans lagkamrater höll med honom.

– Vi kunde vunnit matchen enkelt, vi hade så många chanser och kontrollerade spelet helt i den första halvleken, säger Jeff Hendricks

Robbie Brady tror att det svenska laget blev överraskat. Irland hade ett par farliga skott, var av ett i ribban.

– Jag tror Sverige blev förbluffade av vår prestation, så som vi spelade, så som vi passade bollen. Vi skapade massor med chanser. Vi spelade verkligen bra.

– Vi hade många chanser att vinna matcher. Vi är besvikna över att vi släppte in det där målet. Hela vår försvar spelade exceptionellt. De stoppade en av världens bästa spelare, påpekat Jon Walters.

Höll inte med stjärnan

De svenska spelarna höll med om att Irland var bra och gjorde det svårt för dem. Men de tyckte att 1-1 till slut var ett rättvist resultat.

För de höll inte med Robbie Keane

– Han har bott i USA för länge.., säger mittfältaren Sebastian Larsson.

– Det får stå för honom, säger John Guidetti och fortsätter:

– Det håller jag inte riktigt med om, att de dominerade varje minut för den minuten vi gjorde mål var väl ändå en minut som vi dominerade i. Man säger att vi inte hade ett skott på mål utom målet, men om den går en bit utanför stolpen är det också en målchans. Jag tycker att vi var det bättre laget när det stod 1-1, men just 1-1 är väl fair.

ARTIKELN HANDLAR OM