Besöket som spär på galna ryktena

FOTBOLL

Kan ikonen bli tränare – i Norden?

1 av 2 | Foto: John Terry ser på från läktaren när Bröndby tog emot Nordsjälland i danska Superligan.

Många skrattade bort ryktena i Danmark att Chelsea-ikonen John Terry var aktuell som tränare för Bröndby.

Men på måndagen tog spekulationerna ny fart när Terry plötsligt dök upp på Bröndby Stadion.

– Jag har känt till Bröndby ända sedan jag var barn, säger 35-åringen till klubbens hemsida.

Bröndby vann måndagens hemmamöte med Nordsjälland med 1-0 men det alla talade om efter matchen var istället hedersgästen som satt med mörka solglasögon i solskenet. Ingen kunde nog undgå att känna igen Chelsea-profilen John Terry.

”Är väldigt bra vän”

35-åringen är familjevän med Bröndby-profilen Jan Bech Andersen och var på plats för att stödja sin vän. Men besöket skapade också ny fart åt spekulationerna att 35-åringen skulle kunna vara aktuell som ny tränare för den danska klubben, något brittisk press tidigare skrivit.

– Jag är väldigt bra vän med Jan men jag vill spela några år till, och förhoppningsvis i Chelsea. Jag är en Chelsea-spelare och det har varit min klubb sedan jag var 14 år, säger Terry till Bröndbys hemsida.

”Lovade att komma”

35-åringen påstod samtidigt att Bröndby länge legat honom varmt om hjärtat.

– Redan som barn kände jag väl till Bröndby IF och såg de stora matcherna. Det var en storklubb för mig när jag växte upp och sedan jag lärde känna Jan för några år sedan, och våra familjer blev vänner, så har han bjudit över mig hit. Jag lovade att komma och nu passade det med programmet i England så det är kul att kunna komma upp och titta på matchen. Det ser jag verkligen fram emot, sa Terry innan måndagens ligamatch.

I Bröndbys trupp återfinns svenska Johan Larsson, Magnus Eriksson och Johan Elmander.

ARTIKELN HANDLAR OM