AIK: "Vi har inget att kommunicera nu"

avEmelie Fredriksson, Martin Tolén, Per Bohman

Andreas Alm i möte med Wesström och Ahlerup – alla tre lämnade utan att ge några besked

1 av 4

AIK:s tränare Andreas Alm satt i ett blixtinkallat möte med sportchefen Björn Wesström och vd:n Mikael Ahlerup under eftermiddagen.

Alm lämnade först ensam i sin bil utan att lämna några kommentarer och frågetecknena blev inte färre timmen senare.

– Eftersom vi inte har något att kommunicera kommer vi inte göra det heller, säger Wesström.

Foto: Här hölls mötet med Alm på Karlberg.

Det har stormat kring AIK Fotboll de senaste 24 timmarna.

Sent i gårkväll kom FotbollDirekt med uppgifter om att Andreas Alm skulle få sparken från AIK.

– Att få sparken. Det är ett väldigt svårt begrepp. Avskedad, alltså. Då måste man ju ha gjort något riktig galet, sa Alm till Sportbladet under torsdagsmorgonen.

En träning – och samtal med sportchefen Björn Wesström – senare förnekade Andreas Alm att han hade fått sparken.

– Vi har samtal hela tiden. Den sportsliga ledningen är ju jag och Björn så jag har diskuterat med mig själv och även med Björn här till frukosten i morse. Vi satt ett helt gäng och skojade lite om det, sa Alm till den samlade mediakåren då.

”Kommunicerar internt först”

Men nu har soppan tagit ytterligare en vändning.

Andreas Alm var tillbaka på träningsanläggningen Karlberg vid 15.30 igen – detta trots att han tidigare under dagen berättade att han skulle hem.

– Min ambition är att äta lunch och ha några spelarsamtal. Sedan åker jag till Strängnäs och träffar familjen, sa han tidigare.

Väl på plats gick han in i ett möte tillsammans med vd:n Mikael Ahlerup och sportchefen Björn Wesström.

– Av respekt för för våra anställda kommunicerar vi med våra medarbetare internt innan vi kommunicerar det externt, det borde ni ha koll på. Det är precis som för vilken anställd som helst inom AIK, i övrigt har jag inga kommentarer, sa Mikael Ahlerup till Sportbladet inför mötet.

Uppgift: Sagt upp sig

Enligt Dagens Nyheter ska Andreas Alm själv tagit initiativ till mötet med Wesström och Ahlerup för att parterna ska få till avslut.

Efter cirka en timme lämnade Alm Karlberg i sin bil, som han backade ut snabbt från området, utan att lämna kommentarer. Vd:n och sportchefen kom ut en timme senare och meddelade då att de inte har något att kommunicera i nuläget.

– Man kan sammanfatta dagen på det sättet att vi har full förståelse och den största respekt för att AIK:s supportrar har ett stort intresse utifrån de nyheter som ni publicerar. Vi är strikta i förhållandet till de kommunikationsregler som vi förhåller oss till. Det vet AIK:s supportrar. Eftersom vi inte har något att kommunicera kommer vi inte göra det heller, säger Björn Wesström.

När kan ni kommunicera något?

– Det vill jag inte spekulera i.

Ingen presskonferens i morgon?

– Vill inte spekulera i det.

– Jag väljer att avsluta nu, vill inte ge mig in i något som kan uppfattas som spekulation, säger Wesström som hade Ahlerup vid sin sida.

Ändrat träningstiden

AIK, som möter Djurgården på måndag, har sent ändrat träningstiden imorgon från 11.00 till 14.00.

Senare under dagen gick AIK ut med ett pressmeddelande på sajten.

AIK Fotboll vill med anledning av detta förtydliga att med hänsyn och respekt för enskilda individer och klubben så ägnar sig AIK Fotboll inte åt spekulationer eller vare sig bekräftelser eller dementier av nyhetsartiklar i media utan presenterar fakta när en eventuell nyhet är 100% klar - oavsett om det rör spelarförsäljningar, nyförvärv, övriga personalförändringar, samarbetsavtal eller andra nyheter som kategoriseras som en affärsrelaterad nyhet”, skriver klubben bland annat.