”Han blir undantaget till regeln i United”

avKristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Fergusons högra hand vill se Zlatan i United

1 av 5

Tillsammans med Sir Alex Fergusons staplade han titlarna på hög för Manchester United.

Nu vädjar Rene Meulensteen till klubben att värva Zlatan Ibrahimovic.

– Han passar perfekt in i United.

Konsensus bland de engelska fotbollsexperterna har varit att Zlatan Ibrahimovic är ganska exakt vad Manchester United behöver i sommar.

Nu ansluter sig en Manchester United-ikon till den kören.

René Meulensteen arbetade för klubben i tolv år, mellan 2001 och 2013, och från 2007 var han Sir Alex Fergusons högra hand som assisterande tränare i den engelska storklubben.

Holländaren känner klubben väldigt väl och är medveten om att en Zlatan-värvning bryter mönstret. Samtidigt menar Meulensteen att det vore rätt värvning i dagsläget.

– Det har aldrig varit någon strategi att värva spelare över 30 år till Manchester United men jag tror att Zlatan blir undantaget till regeln, säger han till BBC.

”Någon att se upp till”

Meulensteen anser att Zlatan är en perfekt ledare för dagens yngre United.

– Jag tycker att han passar perfekt in i United vid den här tidpunkten. De unga spelarna får en fantastisk personlighet att se upp till. En karismatisk person, en ledare i omklädningsrummet och en vinnare. Han tillför mycket till klubben. Det är något som kan föra United tillbaka till vanan att vinna, säger han.

Sedan han lämnade klubben tillsammans med Ferguson 2013 har Meulensteen hunnit med sejourer i ryska Anzhi och Fulham. I dag arbetar han som konsult för amerikanska Philadelphia United, ett lag som också kopplats ihop med Zlatan den senaste månaden – men endast för att man har den amerikanska ligans ”discovery rights” på svensken.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM