Två (!) spelare på svenska träningen

FOTBOLL

Janne Andersson: Käkar bullar och kollar havsörnar

Svenska fotbollslandslaget genomförde på måndagen sitt första träningspasset inför VM-kvalmatcherna mot Luxemburg och Bulgarien.

Antalet närvarande spelare: Två.

– Jag tyckte de skulle köra man-man över hela planen, säger förbundskapten Janne Andersson.

Janne Andersson varnade redan innan måndagens träning för att många spelare skulle köra rehabilitering istället för fotbollsträning. När spelarna själva valt dök endast två upp till fotbollspasset: Målvakten Karl-Johan Johnsson och försvararen Filip Helander.

– Jag tror aldrig jag haft en träning med så få tidigare. Men den här träningen dagen efter match är alltid speciell och nu har det ju varit matcher i veckorna också så även de som spelade i lördags vill vi ge chansen att riktigt vila. Normalt är det bara de som spelade i går som kör rehab, så var det förra gången och då var vi tio-tolv, men de har ju spelat ett par veckor i rad mitt i veckan också. Ett jäkla hårt program. Så det är i dag vi har chansen att ge dem alternativet. Det är spelarna som ska prestera och då tror jag på att de själva ska känna efter vad som är bäst för dem, säger Janne Andersson.

”Käkar bullar och kolla havsörnar”

Det blir mycket crossbollar för Filip och Karl-Johan i dag?

– Jag tyckte de skulle köra man-man över hela planen. Det var mitt förslag. Men det är Wettergren som är chef. Jag käkar bullar och kollar havsörnar, säger Janne Andersson skämtsamt och blickar upp mot himlen där en havsörn cirkulerar över träningsanläggningen på Bosön.

– Nej, men Peter kör med dem och jag ska gå och kolla med dem som är i gymmet och så. Det är ett jobb också.