Kennedys kritik efter ungdomsskandalen

FOTBOLL

Kennedy Bakircioglus öppna brev: ”Är inte bra...”

1 av 2

Ett av Hammarbys ungdomslag var inblandat i en skandal under helgen.

Nu riktar Hammarbystjärnan Kennedy Bakircioglu kritik mot laget i ett öppet brev.

”Det är inget bra beslut att en ledare går in och bråkar med en domare så att det blir tumult”, skriver han.

Det var under söndagen som ett av Hammarbys ungdomslag spelade en turnering som slutade i tumultartade scener.

Enligt vittnen ska en Hammarbyledare ha utdelat en skallning mot domaren för en utebliven straff varpå ett stort slagsmål med domare, tränare och föräldrar utbröt där en förälder bröt benet på två ställen.

– Det som har hänt är tragiskt. Jag har jobbat med det här i femton år och aldrig hört om något liknande. Det är en chock, sa Hammarbys föreningschef Peter Kleve.

”Tillhör inte fotbollen”

Nu riktar Hammarbystjärnan Kennedy Bakircioglu kritik mot laget.

I ett öppet brev, publicerat på Dagens Nyheter, tar han avstånd från lagets agerande.

”Det är inget bra beslut att en ledare går in och bråkar med en domare så att det blir tumult, sånt får man inte hålla på med som ledare för ett lag, framför allt inte när det handlar om ungdomar. Att dessutom Hammarby är inblandat är inte bra, klubben står inte bakom det på något sätt, det tillhör inte fotbollen”, skriver Hammarbykaptenen.

Hammarby har polisanmält domaren – som hävdar att han använt sig av självförsvar.

Och domaren har svarat med att polisanmäla en tränare och en förälder.

”Föräldrarna har ett stort ansvar och ska visa en bra sida som supportrar. Man kan inte bete sig på ett konstigt sätt, jag tror inte att det uppskattas av barnen, det ger ingen bra bild. Många kommer att bli skraja och kan tycka att det är läskigt att spela fotboll. Ledare och föräldrar har ett väldigt stort ansvar i barnuppfostran”, tycker Bakircioglü.

”Ska känna sig trygg”

Hammarbykaptenen, som själv har en fyraårig son som spelar fotboll i ett annat av Hammarbys ungdomslag, tycker att ungdomsfotbollen ska spelas med glädje.

”Han älskar fotboll och är på alla mina matcher. Hela familjen går och de ska kunna känna sig trygga, det gäller ungdomsfotbollen också.”

ARTIKELN HANDLAR OM