Manchester United på plats i Sverige

FOTBOLL

Zlatan och co. har landat på Landvetter

LANDVETTER. Zlatan Ibrahimovic och Manchester United har landat i Sverige.

Klockan 11.59 tog planet mark på Landvetter flygplats.

Och Zlatan hyllas redan av José Mourinho.

– Han är en fantastisk spelare. Han kan vara vad som helst på planen, inte bara en målskytt, säger United-tränaren.

Tidigt i förmiddags, engelsk tid, lyfte Manchester Uniteds chartrade plan från Manchester flygplats. Inför kvällens match på Ullevi mot Galatasaray pratade José Mourinho med MUTV om nyförvärven, och då framför allt Zlatan Ibrahimovic.

– Med Zlatan kan du se en person med ett stort ego och stort självförtroende, men det är på ett positivt sätt. När han är i gruppen så är han ödmjuk och vänlig med alla - han integrerar bra med lagkompisarna.

Stort säkerhetspådrag

Precis innan 12 landade Manchester Uniteds svarta privatflyg på Landvetter, där en polishelikopter cirklade i luften inför landningen. På flygplattan gick spelarna direkt på två bussar, stripade med Manchester United-klubbmärken och bilder på United-spelarna. Via flygplatsens VIP-säkerhetskontroll åkte de sen med poliseskort in till Göteborg.

Säkerhetspådraget är stort och skapar en del trafikproblem. United-bussarna kör i vänsterfilen med en polisbuss framför och en polisbuss bakom. Därpå också två MC-poliser som kör i varsin fil och ser till att inga bilar kan köra om Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic kommer få speltid i kvällens match, och Mourinho har bara lovord för sin svenske stjärna. Han beskriver den känsla som anfallaren sprider i gruppen.

”De är bra killar”

– Han är en fantastisk spelare, direkt när han kom med i träningen så kunde du se att spelarna tittade på honom, och han tittar för att bekanta sig med de andra spelarna. Han är en otrolig social spelare, en fantastisk spelare.

Språkmässigt ser Mourinho inga problem med integrationen i truppen.

– Zlatan och Henrikh (Mkhitaryan) pratar båda flytande engelska, plus många andra språk. De är bra killar och erfarna personer.

United-truppen kommer tillbringa några timmar på ett hotell i Göteborg innan de under eftermiddagen åker in till centrala stan och Ullevi.

ARTIKELN HANDLAR OM