Möte under morgonen: ”Skönt att rensa”

avAndreas Lillhannus

Foto: BILDBYRÅN
Nanne Bergstrand.

Derbyförnedringen ger konsekvenser.

Under morgonen rensade Hammarbys spelartrupp luften med tränaren Nanne Bergstrand.

– Det finns saker man vill ändra på, vi spelare måste ju också kunna säga någonting, säger Kennedy Bakircioglu.

Hammarby meddelar även att man håller resten av veckans träningar stängda.

Klockan är inte mer än halv elva men det är redan över 30 grader varmt på Årsta idrottsplats, söder om Stockholm, där Hammarby har sin första träning sedan derbyförlusten mot AIK.

Samtliga spelare är ute och värmer. Några spelar fotbolls-tennis, några löper sakta runt planen, och i mitten strosar tränare Nanne Bergstrand runt i pikétröja med en slipover och ser allmänt nöjd ut.
Ett 30-tal supportrar finns på plats och tyst pratar de samtliga om ”krisen i Hammarby”. Men stämningen är god både bland ledare och spelare.

Bergstrand är en av de sista att lämna planen och blir då konfronterad av ett par upprörda supportrar. När Sportbladet ber att få prata med tränaren blir vi dock nekade.

– Nähä ni. Inte som ni vinklade era texter i går, säger han.

”Det var tungt”

Hammarbys lagkapten Kennedy Bakircioglu ”smet bakvägen” efter matchen i går, men förklarar att han bara mötte sin familj på en annan plats av arenan.
I dag pratar han gärna.

– Det är klart att det är turbulent när resultaten inte går med. Det blir väldigt mycket negativt och så är det ju... hade vi vunnit i går hade det varit en helt annan situation.

Imad Khalili riktade i går ett stort missnöje över sin uteblivna speltid.

Under måndagens träning hade han och tränaren Nanne Bergstrand ett långt samtal, som enligt Khalili ”bara handlade om fotboll”.

Han säger att det var en tryckt stämning under måndagsmorgonen, och att spelare och ledare satte sig för att vädra sina åsikter.

– Det var tungt, men det var skönt att snacka av sig.

Vad sa ni på mötet?

– Det stannar där.

”Nannes jobb att få oss bra”

Kennedy har dock desto mer att säga om morgonens samtal.

– Vi pratade om vad som varit fel, vad vi kan förbättre och vad vi kan göra för att komma på rätt plats igen. Vi får inte deppa alltför mycket över det som händer runtomkring.

– Vi pratade bara igenom allt, som vi alltid gör när något inte går bra på jobbet. Det är bra att rensa luften.

Är delar av spelartruppen missnöjda med Nanne Bergstrand?

– Det vet jag inte. Jag vet inte vart du fått informationen ifrån. Det är ingenting som vi spelare sitter och säger rakt ut. Men det finns saker man vill ändra på, vi spelare måste ju också kunna säga någonting. Det behöver dock inte betyda ett missnöje. Det spekuleras hit och dit, det betyder inte så mycket för oss spelare. I slutändan är det vi som ska vända på det här, men det är Nannes jobb att få oss alla att vara bra, och att göra det rätta. Det har vi haft ett bra snack om.

Hammarby meddelar senare under måndagen att samtliga träningar är stängda fram till lördagens match, då man gästar Gefle, vilket betyder att det alltså inte är möjligt för åskådare eller media att närvara på Årsta Idrottsplats.