Allsvenskan i fotboll 2016

Olsson vägrar ge upp: ”Viker inte ner mig”

Av: 

Per Bohman

FOTBOLL

Han ryktas få sparken när som helst.

Men Pelle Olsson vägrar ge upp.

– Jag viker inte ner mig. Det spelar ingen roll om 5000 personer skriker att jag ska avgå, säger tränaren.

Bosse Andersson efter derbyförlusten.

Ryktena och spekulationerna fortsätter kretsa kring Djurgården. Under tisdagen kom det medieuppgifter om att Pelle Olsson när som helst får sparken som tränare, men inget är ännu bekräftat. Styrelsen duckar alla frågor och sportchefen Bosse Andersson, som annars alltid hänger på staketet under träningarna på Karlberg, höll sig också undan.

I stället fick Pelle Olsson fortsätta svara på frågor – om något han inte har en susning om.

Du tränar på som vanligt?

– Det var aldrig några tveksamheter från min sida om det. Jag har inte haft några andra planer. Jag är en uthållig och en envis person. Jag kommer göra mitt yttersta för Djurgården på det mest hängivna sätt jag kan, som jag gjort under de första två och halvt åren.

”Har inte hört något”

Olsson säger att han inte fört någon dialog om sin framtid med styrelse eller sportchef.

– Nej, men jag har sagt hur läget är. Vi förlorade mot Kalmar och nu förbereder jag laget mot Göteborg. I dag var första steget, vi fick en bra träning och det var en bra anda hos spelarna.

Du utgår helst från fakta – men vad är din känsla just nu?

– Min känsla är att jag snart ska gå och äta lunch, eftersom jag är hungrig, säger Olsson och skrattar innan han fortsätter:

– Jag går inte med i spekulationerna. Jag vill inte vara med om det. Jag förhåller mig till fakta och blir det ett nytt läge så uttalar jag mig då. Mina egna känslor håller jag för mig själv, och tar det i boken jag skriver i framtiden.

Han är heller inte irriterad över faktumet att Djurgårdens ledning funderar på att byta ut honom.

– Om min position är ifrågasätt i det här läget, så är det fullt naturligt. Jag blir vare sig överraskad eller har svårt att hantera det. Jag har levt i den här branschens så länge. Det spelar ingen roll om 5000 personer skriker att jag ska avgå. Jag förväntar mig inget annat.

Enorm spelaromsättning

De dåliga resultaten härleder han till den "enorma spelaromsättningen" som Djurgården lidit av de senaste åren. Han vill dock inte skylla ifrån sig, men menar att det är en faktor som man måste kunna hantera. Även spelet har, trots fem raka förluster, blivit bättre den senaste tiden. Matchen mot Kalmar – och det nya 5-3-2-systemet – är han i det stora hela nöjd med.

– Operationen lyckades, men patienten dog.

I krisklubbar brukar delar av spelartruppen ofta vända sig emot tränaren. Så är inte fallet i Djurgården – samtliga som Sportbladet varit i kontakt med uttrycker sin beundran, och sitt stöd, för Olsson.

Hur känns det?

– Det är härligt att höra. Det är viktigast av allt. Att göra bra träningar är det viktigaste just nu, och spelarna möter upp oss ledare på ett väldigt bra sätt. Det ger oss energi. Det är en styrka hos grabbarna.

Fotnot: Sportbladet har sökt sportchefen Bosse Andersson samt Djurgårdens styrelse.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jackpot ca 3,5 miljoner kronor på Europatipset. Kan du hitta spikarna, skrällarna och 13 rätt? Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll 2016

Djurgårdens IF Fotboll

Allsvenskan i fotboll

Pelle Olsson