Fotboll

Viaplay krånglar – tittarna rasar

Av: 

Fredrik Jönsson

FOTBOLL

Champions League 2018/19 drog igång i kväll och sänds bland annat via Viaplay.

Men tjänsten krånglar för tittarna som har hört av sig till Viasat på Facebook och Twitter.

– Vi beklagar givetvis det här enormt. Vi är givetvis ledsna för det, säger Fredrik Johansson, presschef för NENT Group Sports.

Champions League-säsongen 2018/19 drar igång i kväll. Två matcher hade avspark vid 19.00, resten startade vid 21.00.

Men tv-tittarna, som försökte följa matcherna via Viaplay, hade inte möjlighet att se starten av matcherna. På Viaplays Facebook-sida och Twitter-konto kunde man läsa massor med kommentarer om tekniskt fel.

”Hejsan, tyvärr upplever vi störningar med vår tjänst just nu, våra tekniker håller på att undersöka detta. Tack för visat tålamod”, skriver Viaplay på Twitter.

Efter en timme gick sändningarna igång för många tittare. Sportbladet pratade med Fredrik Johansson, presschef på NENT Group Sports, runt 22.30 på tisdagen.

Upprättat sekundärsajt

– Lägesrapporten är att det är på väg upp en länk till en sekundärsajt där man kan se matchen. Det har varit problem att logga in strax före avspark, problemet har drabbat alla nordiska länder. Felsökningen har varit igång sedan dess. Man har försökt att lösa problemet så fort det går. Omfattningen är svår att säga, säger Johansson.

– Jag har tittat på sändningen hela tiden, men det har nog att göra med att jag var inloggad en bit innan avspark. Störningen har varit när man har försökt att logga in, som jag har förstått det. Successivt har tjänsten fungerat bättre och fler och fler har kunnat logga in. Nu hoppas vi att de som fortfarande upplever problem kan gå in via en sekundärsida.

HÄR hittar ni sidan.

”Förstår att kunderna blir irriterade”

Fredrik Johansson vet inte exakt vad som har orsakat problem med Viaplay.

– Det är svårt att veta exakt vad det beror på. Men det är där vi är just nu, säger Fredrik Johansson.

– Vi förstår att kunderna blir irriterade när man vill se en fotbollsmatch. Det är en stor fotbollskväll med premiär för Champions League den här säsongen. Det är ett tråkigt scenario, säger presschefen.

Kommer ni att kompensera era kunder?

– Det är för tidigt att säga. Vi vill ha hela bilden klar för oss innan vi kan gå in på en sån diskussion.

ANNONS

Europeisk toppfotboll när den är som bäst – vilka lag spikar du på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Bank: Kan IFK Göteborg åka ur allsvenskan?

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!