La Liga

Vidal tvingas förklara sitt mystiska inlägg på Instagram

Av: 

Fredrik Jönsson

FOTBOLL

”Slåss inte med Judas, de hänger sig själva” – så skrev Arturo Vidal på Instagram.

Men han tog bort inlägget några timmar senare.

– Jag vill inte att ni ska veta vad jag menar, det var därför, säger Vidal enligt spanska Sport.

Arturo Vidal bytte Bayern München mot Barcelona den här sommaren. 31-åringen har dock inte varit prioriterad av tränaren Ernesto Valverde, det har endast blivit två matcher från start för Vidal än så länge. Det har mest blivit inhopp.

I dag publicerade han ett inlägg på Instagram:

”Slåss inte med Judas, de hänger sig själva”

Inlägget gillades av bland andra av förre lagkamraten James Rodriguez (Bayern München) och nuvarande lagkamrat Marc-André ter Stegen.

Vidal är på landslagsläger med Chile för att spela matcherna mot Peru och Mexiko, lördag respektive onsdag. Då fick mittfältaren stå till svars för sitt inlägg på Instagram.

”Jag vill inte att ni ska veta”

Enligt mittfältaren handlar inlägget inte om situationen i Barcelona, även om hans svar är hemlighetsfullt.

– Jag vill inte att ni ska veta vad jag menar, det är därför. Om jag skulle ha problem med tränaren så skulle jag ta det med honom personligen. Ibland har du personliga problem och då kan du välja att ventilera de på sociala medier, säger Vidal till spanska Sport.

Han vill alltså inte berätta vad Instagram-inlägget handlade om, men i intervjun väljer han att kommentera sin situation i Barcelona.

– Hur kan en spelare vara lycklig om han inte spelar? Förutom jag. Jag är en spelare som alltid har kämpat, jag har spelat i de stora klubbarna, säger Vidal.

– Jag vill fortsätta här. Jag känner mig i väldigt bra form fysiskt och jag är lycklig. Men de senaste matcherna har varit lite irriterande, det är sant. Men jag kommer fortsätta kämpa eftersom det finns viktiga matcher framöver där jag hoppas få spela från start.

Vidal backas av Messi

I spansk press har det skrivits att Vidal inte passar in i Barcelonas sätt att spela fotboll. Men mittfältaren har försvarats av Lionel Messi.

– Barças fans vill alltid ha spelare med fina fötter. Vi försvarar oss med bollen, då är spelare som Vidal nödvändiga. Han är den typen av spelare som gör allting bra, både med bollen och de musklerna han har, sa Messi.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

Extern länk från C More

Beställ här

Det nu borttagna inlägget
Publisert:

LÄS VIDARE

Fagerlund: En skoningslös uppvisning av Bayern

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga

Arturo Vidal

Lionel Messi